Новите въздушни пушки вече са по-опасни от огнестрелното оръжие -

...
Новите въздушни пушки вече са по-опасни от огнестрелното оръжие -
Коментари Харесай

Оръжеен експерт за стрелеца по 3 автобуса в Пловдив: Или е л...

Новите въздушни пушки към този момент са по-опасни от огнестрелното оръжие - по-мощни са, изстрелват с доста по-бърза скорост. Някои от тях имат и помпа със сбит въздух, която в пъти усилва силата и скоростта. Това сподели пред " Марица " оръжейният специалист Стоян Стоянов във връзка случая, при който незнаен стрелец уцели с пушка три рейса в Пловдив нощес. Той уточни, че новите мощни въздушни пушки се продават свободно и всеки може да се снабди с тях.

" Само като отворите най-популярните уеб сайтове, ще видите стотици разгласи за такива пушки. Поръчвате, плащате и готово. Това е неуместно, имайки поради, че те към този момент са доста по-опасни от добре познатите огнестрелни оръжия ", уточни той. Според оръжейния специалист, мощните осъвременени пушки би трябвало да подлежат на регулация.

" Трябва да се изисква позволение и регистрация и уверение за психическа валидност ", разяснява Стоянов.

По думите му, по автобусите е стреляно от относително близко разстояние. Според него зад спусъка е бил или психологично болен, или компания пияни и надрусани.

" Нямам друго пояснение какво може да те накара да стреляш по автобуси. Или е вманиачен, който се е сдобил с пушка, или компания под въздействие на алкохол или опиати, която се е забавлявала с мъжко състезание по пукотевица по движещи се цели. Няма нищо планувано, нито пък особено са чакали съответен рейс. Може да са стреляли и по коли преди този момент и да не са съумели. Рейсът въпреки всичко е по-бавен ", разсъждава специалистът и посочви, че сигурно не е стреляно от къща.

Стоянов обаче е безапелационен за едно. Изстрел от сходна мощна модерна пушка би бил гибелен.

" Ако при стрелбата беше уцелен човек или няколко души в главата или в сърцето, нямаше да се оцелеят. Късмет е, че е имало малко пътуващи, и то надалеч от прозореца ", уточни той.

По думите му разкриването на стрелеца ще е извънредно мъчно. " Ако беше някой от къщите, все комшия щеше да знае, че има пушка и да го издаде при разпит. Но тук е стрелял човек, който нито е локален, нито има законно оръжие ", безапелационен е Стоянов.

Извършителят към момента се търси, оповестиха за " Марица " от полицията. От прокуратурата пък споделиха, че по случая е формирано досъдебно произвеждане.

Преглеждат се видеозаписи от камери, ситуирани в региона.
Свързани вести Търсят къде ли не нападателя, стрелял по 3 рейса в Пловдив Стреляха по три рейса в Пловдив
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР