Нови трима души излетяха в космоса тази сутрин, след като

...
Нови трима души излетяха в космоса тази сутрин, след като
Коментари Харесай

Космически кораб “Союз ТМА-11М” с трима души на борда излетя успешно, станцията пред рекорд за посещаемост от 2009 година насам!!!

Нови трима души излетяха в космоса тази заран, откакто ракетата “Союз-ФГ ” наред изведе галактически транспортен съд “Союз ТМА-11М ” в орбита. Михаил Тюрин, Рик Мастрачио и Коичи Уаката ще пътуват към “Международната галактическа станция ” в продължение на шест часа, след което ще се причислят към останалите шестима членове на орбиталния комплекс.

Така за пръв път от октомври 2009 година “Международната галактическа станция ” ще бъде още веднъж дом на девет души. Но няма да продължи за дълго, защото четири дни по-късно Фьодор Юрчихин, Лука Пармитано и Карен Найбърг ще си тръгнат с галактическия транспортен съд “Союз ТМА-09М ”, разкачвайки се от станцията, и кацайки назад на Земята три и половина часа по-късно.

 Soyuz TMA-11m launches

Ракетата “Союз-ФГ ” с транспортен съд “Союз ТМА-11М ” излетя тази заран. Photo credit: Roscosmos

Когато тримата се разкачат от станцията, “Експедиция 37 ” публично ще завърши и ще бъде даден ход на “Експедиция 38 ”.

Но преди денят на разлъка, всички деветима членове на “Международната галактическа станция ” ще вземат участие в петъчна конференция. Екипажът ще означи 15-годишнината от полагането на началото на градежа на “Международната галактическа станция ” – несъмнено значима дата в космонавтиката. Самата станция е обитаема непрекъснато от хора в продължение на 13 години.

Заедно с астронавтите през днешния ден в космоса излетя и олимпийски факел. Хубаво е тук да се спомене една неточност, която медиите вършат тези дни – в космоса не е изхвърчал олимпийският огън – факелът стои незапален, с цел да не хаби О2, който е значим за екипажа. В събота съветски космонавти ще изведат факела в открития космос – за пръв път в историята на човечеството.

Инфо: НАСА

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР