Нови продукти предназначени за геймъри представи HP Inc. Вместо просто

...
Нови продукти предназначени за геймъри представи HP Inc. Вместо просто
Коментари Харесай

Геймърски слушалки с охлаждане от HP



Нови артикули предопределени за геймъри показа HP Inc. Вместо просто да предложи пореднитите слушалки, клавиатура и мишка обаче, този път компанията се пробва да диференцира предложенията, добавяйки в тях неповторими благоприятни условия.

Най-интересното измежду новите оферти безспорно са слушалките, носещи името Mindframe. С тях компанията адресира един скучен непряк резултат – запарването на ушите, котето провокират множеството сходни устройства. Съвсем вярно разрбрахте – HP показа слушалки с интензивно изстудяване. За ушите.

Прочетете още: Ревю: Arctic P533 – евтини(?) и комфортни слушалки

Mindframe са оборудвани с детайли на Пелтие, които трансформират температурата си при подаване на напрежение, без да са нужни механични елементи. Подобни съставни елементи от години се употребяват в дребни хладилници да вземем за пример. За пръв път обаче те намират приложение в слушалки.

HP цитират данни, съгласно които 46% от геймърите се оплакват от дискомфорт, обвързван прегряване при дълго носене на слушалки.

От там допълват още, че са патентовали концепцията и не чакат сходни оферти от конкурентни производители. (Ние се усмихваме и гледаме на изток...) Въпросната функционалност се ръководи през софтуера Omen Command Center.

Освен охлаждането, Mindframe оферират още 7.1 тон и поддръжка на DTS Headphone: X, светодиодно осветяване, както и микрофон, който се изключва при прибиране нагоре. Устройството (и най-много охлаждащата система) се зарежда през общоприет USB конектор. От компанията обаче разясняват, че слушалките би трябвало да могат да се употребяват и с множеството мобилни устройства.

Засега няма информация по кое време първите охлаждащи слушалки ще се появят на пазара и какъв брой ще костват. Все отново от HP дават обещание това да е в границите на тази година.

През юни компанията ще пусне на пазара други два геймърски продукта – клавиатурата Sequencer (179 долара) и мишката Reactor (79 долара).

Клавиатурата е оборудвана механични суичове с оптични датчици. По данни на HP са 10 пъти по-бързи от обичайните такива, при които малко парче метал се огъва и прави контакт с друго. В Squencer при натискане на бутон се прекъсва лъч светлнина.

Разбира се, въпросното 10-кратно ускоряване се мери в наносекудни, тъй че едва ли въобще е допустимо да бъде усетено от човек…

Оптичните прекъсвачи се употребяват и в двата съществени бутони в новата мишка на компанията, като там те са гарнирани с 16 000 DPI датчик. Устройството предлага още опция за конфигурация на височината.

Друга оригиналност в Reactor е алуминиевият кабел. Според компанията той се оплита по-малко, т.е. понижава шанса да разлеете с него напитката си да вземем за пример.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР