Нови пожари са избухнали в района на атомната електроцентрала в

...
Нови пожари са избухнали в района на атомната електроцентрала в
Коментари Харесай

Нови пожари около АЕЦ Чернобил

Нови пожари са избухнали в региона на атомната електроцентрала в Чернобил, оповестиха украинските управляващи. Те приканиха за " демилитаризация " на бранша под егидата на Организация на обединените нации.
" В зоната на изключване започнаха всеобщи пожари, които могат да имат доста съществени последствия ", написа вицепремиерът Ирина Верешчук в профила си в Телеграм. Тя упрекна съветските войски, че не разрешават на пожарникарите да се борят с пожари в региона.
Международната организация за атомна сила заяви в неделя, че обстановката със сигурността в украинските атомни електроцентрали остава непроменена. Миналата седмица МААЕ реши, че горските пожари към Чернобил не съставляват сериозен риск за радиоактивно замърсяване.
Междувременно президентът Володимир Зеленски съобщи, че е подготвен да разисква безпристрастен статут на Украйна като част от спокойно съглашение с Русия, само че той ще би трябвало да бъде обезпечен от трети страни и подложен на референдум. Държавният глава даде изявление пред съветски медии, в което показа, че нашествието е довела до заличаването на градове с рускоезично население и до опустошения, по-големи от тези, породени от войните в Чечения. " Гаранции в областта на сигурността и безпристрастен статус, безядрен статус на нашата страна. Готови сме за това. Това е най-важното ", сподели Зеленски.
Истанбул е хазаин на идващия кръг от директни договаряния сред представителите на Русия и Украйна, заяви Ибрахим Калън, представител на турския президент Реджеп Ердоган. " Подчертавайки нуждата от преустановяване на огъня и определяне на мир сред Русия и Украйна допустимо най-скоро и от възстановяване на филантропичната обстановка в района, президентът Ердоган съобщи, че Турция ще продължи да способства по всевъзможен метод в този развой ", съобщи Калън.
Морска мина бе открита от риболовец на към 70 км от нос Мидия в Черно море, оповестиха румънски медии. Кораб на румънските Военноморски сили се е отправил към мястото, с цел да изследва обстановката. Министерство на националната защита на Турция също заяви за открита мина край градчето Инеада, покрай границата с България.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР