Нови Пазар. По искане на Районна прокуратура – Шумен, Районният

...
Нови Пазар. По искане на Районна прокуратура – Шумен, Районният
Коментари Харесай

По искане на Районна прокуратура – Шумен е определена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за мъж, нанесъл телесна повреда на гражданин в центъра на Нови пазар

Нови Пазар. По искане на Районна прокуратура – Шумен, Районният съд в Нови пазар дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за 27-годишния М.М., оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. Той бил арестуван за период до 72 часа и притеглен към наказателна отговорност за това, че предизвикал лека телесна щета по хулигански подбуди на различен жител – закононарушение по член 131, ал.1, т. 12 по отношение на член 30, алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 14 февруари 2022 година, обвиненият се намирал в централната част на Нови пазар, където се държал непочтено - ритал и блъскал кошчетата за отпадък. 68-годишен жител взел отношение и му направил забележка. Това провокирало бурна реакция у младия мъж и той насочил експанзията си към по-възрастния. Нанесъл му няколко удара в лицето, а откакто го съборил на земята траял да го удря в тялото. Намесата на очевидци на случилото се прекратила саморазправата.

М.М. бил арестуван в началото за период до 24 часа, а по-късно с разпореждане на наблюдаващ прокурор за 72 часа с оглед довеждането му в съда за установяване на мярка за неотклонение. Той е прочут на органите на реда и води бездомнически метод на живот.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Търговско отделение – Нови пазар при Районната прокуратура в Шумен. Определението на съда предстои на обжалване пред Окръжния съд в Шумен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР