Поредица от случаи на насилие е станала през уикенда в

...
Поредица от случаи на насилие е станала през уикенда в
Коментари Харесай

Поредица от случаи на насилие в Старозагорско: Мъж преби 23-годишна, друг - бившата си

Поредица от случаи на принуждение е станала през уикенда в Старозагорско, оповестяват от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града.

В събота в 00:55ч., във Второ Районно ръководство в Стара Загора, е получено известие, че към 00:45ч. на улица в града жена бяга от мъж. На място неотложно е изпратен полицейски екип.

Установен е 31-годишен мъж, който нанесъл побой на съжителката си - 23-годишна жена. Тя е настанена в болница, а мъжът е арестуван за период до 24 часа. Образувано е бързо произвеждане.

По-късно в събота - в 19:34 ч., в Районното ръководство в Казанлък е получен сигнал, че в село Ветрен от 23-годишна жена, след приложимост на мощ, бил лишен мобилният й телефон от някогашния ѝ другар - 30-годишен мъж.

В резултат на извършените оперативно-издирвателни мероприятия на полицейските чиновници мъжът е открит и арестуван за период до 24 часа. В РУ-Казанлък е формирано досъдебно произвеждане.

Последният случай още веднъж е от 27 април - около 23:50ч., когато във Второ районно ръководство в Стара Загора е получен сигнал, че в Стара Загора в дома на 32-годишна жена е влезнал бившият ѝ съжител - 28-годишен мъж.

Той отскубнал кичур коса от главата ѝ и отправил закани по отношение на нея, след което напуснал жилището. Образувано е досъдебно произвеждане. Работата по случая продължава.

В началото на август миналата година Народното заседание одобри дефинитивно измененията в Закона за отбрана от домашното принуждение, напомня Българска телеграфна агенция.

Чрез измененията се усилва кръгът от хора, които попадат под обсега на закона, като се включват и тези, които са в интимна връзка, продължаваща повече от 60 дни. До законодателните промени се стигна след случая от Стара Загора, при който Дебора Михайлова беше атакува и нарязана с макетно ножче.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР