Александър Везенков се завърна в родината след първия си сезон

...
Александър Везенков се завърна в родината след първия си сезон
Коментари Харесай

Везенков от залата в Ботевград: Не гледам назад, а напред - към втория сезон в Щатите

Александър Везенков се завърна в родината след първия си сезон като състезател на Сакраменто Кингс, а часове по-късно се появи в залата на Балкан в Ботевград. Суперзвездата на баскетбола ни награди всички носители на самостоятелни призове от финалния шампионат в шампионата ни до 19 години, извоюван от домакините.

Везенков връчи статуетки за най-хубав състезател на финалите на Александър Гавалюгов (Балкан), номер едно по асистенции стана съотборникът му Михаил Калинов, най-хубав изпълнител е Иван Живков (Дунав Русе), най-хубав герой - Стоян Ганев (Дунав), а премията за най-вече отнети топки отиде при Иван Димитров от вицешампиона ЦСКА.

Звездата на Сакраменто приказва пред кореспондент на уеб страницата bgbasket.com. Ето определено от думите му:

" Добре се усещам. Винаги е хубаво да си у дома. Късно нощес (в събота) дойдох, разбрах, че има мач и пристигнах да погледам. Много е дълго времето до новия сезон, би трябвало да се приготвя добре. За първи път след две години имам още веднъж толкоз дълга подготовка и толкоз дълъг интервал за отмора.

Опитвам се да съм положителен. Винаги се учиш от доста неща, a това беше нещо ново. На мен самия ми се искаше повече да играя и повече да оказа помощ, само че в последна сметка не виждам какво е станало, а какво може да се случи отсега нататък. Имаше и хубави моменти, имаше и тежки.

Дали съм сюрпризиран от равнището там? Просто играчите са доста положителни, неповторимо надарени. Това, което виждаме по малкия екран, онлайн е още по-впечатляващо.

С опита, който получаваш, вторият сезон е доста по-различен от първия, където и да си. Всичко опира до шанса, който иска ми се даде - да е действителен, и да мога да покажа, че мога да оказа помощ на тима.

Не съм имал съответни диалози с треньора. Не мога да кажа за какво и по какъв начин. Тепърва ще приказваме какво се желае повече от мен, какво би трябвало да се направи, тъй като съм на съвсем 29 години и това, което желая, е да играя.

В тима ме одобриха добре. Просто е доста друг свят, там е повече бизнес и по-малко време прекарахме всички дружно, само че всичко беше наред.

Усещах поддръжката от България - и в обществените мрежи, и от другари, и от почитатели. Много им благодаря. Знам, че на всички им се искаше малко повече, само че виждам позитивните неща от сезона и виждам напред.

Сега задачата ми е да оздравея изцяло, да не ме боли безусловно нищо. Искам и да съм изцяло подготвен за новия сезон. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР