Нови данни, че замърсяването на въздуха около крайбрежието на Южното

...
Нови данни, че замърсяването на въздуха около крайбрежието на Южното
Коментари Харесай

Български морски курорт сред най-замърсените в Европа

Нови данни, че замърсяването на въздуха към крайбрежието на Южното Средиземноморие се е нараснало предишния месец.

Качеството на въздуха е било изключително неприятно в Южна Испания и Италия, като огромните градове в тези страни записаха най-лошите измервания, оповестява компанията за мониторинг на качеството на въздуха Airly, представена от euronews.com.

Най-големият проблем през летния сезон е по-високата централизация на азотен оксид от нараствания трафик в тези региони.

„ Сред доста крайбрежни градове най-замърсените са крайбрежието на Испания, включващо районите на Мурсия, Барселона и Малага, само че също по този начин и на черноморското крайбрежие на Несебър и Италия, като Пулия, Марке и Кампания “, споделя Виктор Вархаловски, основен изпълнителен шеф на Airly, представен от вестник Стандарт.

„ Причината за това може да е много огромно повишение на температурата, което се следи през втората половина на юни 2022 година “. Той споделя, че както дълготрайното, по този начин и краткосрочното излагане на нечист въздух е обвързвано с влияние върху здравето.

„ Излагането на високи равнища на замърсяване на въздуха може да аргументи разнообразни здравни проблеми. Лошото качество на въздуха усилва риска от респираторни инфекции, болести и рак на белия дроб “.

Едно от най-замърсените места, съгласно Airly, е Атина, следвана от Барселона и Милано. Измерванията служат като предизвестие за тези, които желаят да посетят тези известни ваканционни дестинации тази година. „ Вероятно е по-добре да избягвате тези градове “, споделя Вархаловски.

Къде качеството на въздуха в Европа е положително?

Не всички вести са неприятни. Вархаловски споделя, че проучванията на Airly са разкрили, че някои елементи на Европа са с равнища на замърсяване на въздуха много под сериозните. Алпите, да вземем за пример, които са известни с доста чистия си въздух, са безвредна дестинация.

„ Наблюдавахме, че най-хубавото качество на въздуха на балтийското крайбрежие е в градовете в Полша и Германия, а също и на южния бряг на Обединеното кралство в Саутхемптън. Това евентуално са най-ветровитите места “, споделя Вархаловски.

„ Доста положителни резултати са регистрирани и по северното крайбрежие на Италия, Словения, Хърватия, Гърция и в Черноморския басейн, като се изключи България. Тези региони, прибавя той, са може би най-безопасните за пътешестване.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР