Новата система за електронно таксуване в столичния градски транспорт ще

...
Новата система за електронно таксуване в столичния градски транспорт ще
Коментари Харесай

Новата система за самотаксуване в столичния градски транспорт ще заработи през май

Новата система за електронно таксуване в столичния градски превоз ще проработи през май, вместо през януари.

Кметът на София Йорданка Фандъкова даде обещание системата да тръгне в края на предходната година, само че това ще се случи тази пролет. Причината е, че третият лъч на метрото не е оборудван за нея. "Когато е подготвяна документите за билет системата, за жалост към момента на са били ясни плановете и визиите и методите за разполагане, както на турникети, по този начин и на окабеляване на третия метродиаметър, и тя е останала отвън предмета на главния контракт ", посочи Димитър Дилчев, изпълнителен шеф на Центъра за градска подвижност.

Тикет системата ще коства близо 10 милиона лв.. При новата система ще купуваме билет или зареждаме карти по-лесно - посредством мобилно приложение, уебсайт или единствено с банкова карта. Част от устройствата работят в метрото. "Това, което ще предложим от Центъра за градска подвижност е пътуването с банкова карта - без значение какъв брой пътувания сте създали за деня, да бъдете таксувани единствено с цената на дневната карта от 4 лв. ", изясни Дилчев.

Хартиеният билет и перфораторът ще бъдат сменени от нови билети, които ще купуваме от водача, те ще имат QR код. Предвижда се да има и 6 месеца гратисен интервал, през който да използваме и старите билети.

В момента пасажерите в столичния градски превоз изпитват съществени усложнения. С оглед на противоепидемичните ограничения, водачите в транспортните средства не продават билети. Контрольорите - също. Сега пасажерите могат да бъдат глобявани, в случай че не са закупили билет авансово от обособените за това места. В първите работни дни след празниците системата на ЦМГ пък се срина. Билети нямаше, а пред будките за за продажба на транспортни документи се извиха опашки.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР