Новата шампионка на Уимбълдън е чехкинята Маркета Вондрушова.Световната №42 стана

...
Новата шампионка на Уимбълдън е чехкинята Маркета Вондрушова.Световната №42 стана
Коментари Харесай

Историческа победа на Уимбълдън. Чехкиня направи фурор

Новата шампионка на " Уимбълдън " е чехкинята Маркета Вондрушова.

Световната №42 стана първата непоставена състезателка, която печели трофея в опън ерата, откакто на финала реализира впечатлява победа над Онс Жабер с 6:4, 6:4 за час и 22 минути.
-->
Вондрушова е третата чешка шампионка на " Уимбълдън " след Яна Новотна и Петра Квитова, а триумфът й идва четири години, откакто загуби финала на " Ролан Гарос " от Ашли Барти, заяви corner.dir.bg.

За Жабер разочарованието е голямо. Тунизийката за трети път пропусна опцията да стане първата африканка с купа от Големия шлем, като за втора поредна година губи финала, откакто преди 12 месеца я победи Елена Рибакина. Освен това тя има изгубен край на US Open от Ига Швьонтек.

В следващ край Жабер не съумя да удържи на напрежението, като преди година тя отстъпи на Рибакина, откакто водеше със сет. Днес на три пъти имаше пробив задатък, само че по-късно го загуби.

С днешния си успех Вондрушова се изкачва с 32 места в ранглистата и от понеделник ще е №10 в света. Тя е най-ниско ранкираната финалистка от 1963-а година, като допреди шампионата не бе прекосявала оттатък втори кръг на " УИмбълдън ".По пътя си към трофея левичарката победи Джесика Пегула и Елина Свитолина. Пътят на Жабер беше още по-впечатляващ с четири следващи победи над шампионки от Шлема, само че във финала логиката на психиката й бе напълно друга.

Първият сет беше доста чудноват и затвърди наклонността Жабер да е извънредно нервна в огромните финали. Тя играеше прелестно първоначално, като с лекост стигна до благоприятни условия за пробив. Двете си размениха по един подобен преди тунизийката да поведе с 4:2 след пробив на нула. Изглеждаше на вихъра на вълната и там някъде се срина. До края на сета Вондрушова завоюва четири следващи гейма, като единствено две от последните 14 точки бяха извоювани от Жабер.

Във втория Жабер изостана рано, само че по-късно още веднъж имаше пробив задатък и поведе с 3:1. За трети път в мача обаче загуби преднината си. Ключовият миг пристигна при 4:4, когато Вондрушова още веднъж проби и по-късно изрично затвори мача.

За превъзходството й свидетелства статистиката, а точно единствено 13 непредизвикани неточности против 31 за Жабер.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР