Новата образователна игра Пътят на промяната ангажира деца и младежи

...
Новата образователна игра Пътят на промяната ангажира деца и младежи
Коментари Харесай

Образователна игра провокира младите да бъдат по-ангажирани с пътната безопасност

Новата просветителна игра " Пътят на смяната " ангажира деца и младежи с значимата тематика за пътната сигурност и слага на дневен ред потребността от гражданско обучение по тематиката.

„ Пътната действителност в страната ни е до болежка позната. Ежедневно чуваме най-различни вести, които са от шокиращи по-шокиращи. Няколко персонални прекарвания свързани с пътната конюнктура започнаха да ме глождят от вътрешната страна. Не можех прочувствено да се примиря с това, което се случва – с това, което виждам и слушам. В последна сметка това породи замисъла и по този начин се роди книгата с идея „ Пътят на смяната ”, а както всяко нещо, то стартира да ражда последващи хрумвания “.

Това съобщи пред БГНЕС Румяна Георгиева, създател на просветителната игра „ Пътят на смяната “, наречена като едноименната книга с идея и видео, която визира тематика, значима за всички нас – пътната сигурност.

Докато участниците дискутират и играят играта, до момента в който се срещат с разнообразни проблеми и разнообразни гледни точки по отношение на пътната действителност, те лека по-лека се допират до това, което се случва към нас.

„ Чрез игра може да се предизвика волята на младите за смяна, както и за интензивно държание на пътя. Това е задачата на нашата игра ”, добави Георгиева. Тя уточни, че посланието е, че смяната стартира и потегля от самите нас. Именно от тук Румяна стига и до избора на заглавие: „ Осъзнаването, че ние сме тези, които сме моторите на смяната, е в действителност началото на пътя за мен “.

Румяна Георгиева към този момент обмисля основаването на втора част на играта и показа, че има и други сфери, в които правилото на играта би могъл да бъде употребен в бъдеще.

„ Започнах да възнамерявам последваща част, която да бъде към тази просветителна игра и която още веднъж да е по тематиката за пътната сигурност. Успоредно с това самият принцип на играта може да бъде употребен за най-различни други тематики ", означи тя и уточни, че е имала предпочитание да работи в посока превъзмогване на стандартите по отношение на хората с физически увреждания.

" Една такава игра би могла да бъде отдадена на толерантността, приемането на другия и другия, тъй като в нашето общество на думи всички сме доста толерантни, развили сме просветителната си система в тази посока, само че на процедура не е тъкмо по този начин ", разясни тя.

Според нея може би е добре играта да бъде цифровизирана в бъдеще, с цел да може да се играе както от децата, които живеят в огромните градове, по този начин и от тези в провинцията.

Тя изрази вяра в бъдеще да получи поддръжка в лицето на институциите и съответно от Министерство на образованието и науката.

Премиерата на просветителната игра „ Пътят на смяната ” е тази събота, 4 ноември в частно приблизително учебно заведение " Увекинд ". След това Румяна Георгиева впряга старания за дистрибуция в книжарниците в София и страната. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР