Новата ера на електрифицираните превозни средства представлява голямо предизвикателство за

...
Новата ера на електрифицираните превозни средства представлява голямо предизвикателство за
Коментари Харесай

Mercedes премахва модели, двигатели и платформи

Новата епоха на електрифицираните транспортни средства съставлява огромно предизвикателство за производителите. Необходимите вложения, с цел да останат конкурентоспособни в тези дни на смяна, са големи и има най-общо два метода да се оправят със обстановката. Те би трябвало или да се консолидират и да осъществят огромни синергии, или да понижат разноските посредством намаляването на продуктовото портфолио и двигателните гами. Mercedes-Benz явно ще поеме по втория път посредством фрапантно съкращаване на модели, елементи и платформи.

„ Преглеждаме продуктовото си портфолио, изключително откакто обявихме толкоз доста електрически автомобили. Знаейки комплексността, зародила след растежа през последните няколко години, преразглеждаме сегашната ни автомобилна гама. Идеята е да опростим интервенциите, редуцирайки модели, платформи, мотори и съставни елементи “, разяснява пред Autocar Маркус Шафер, началник на отдела за научни проучвания и развойна активност на Mercedes-Benz.

В момента автоконцерна има 45 автомобила в продуктовата си гама. Все отново Шафер не оповести какъв брой модела ще бъдат отстранени. Той посочва модели като G-Klasse, SL, AMG GT, S-Klasse и други, които имат своя лична платформа. „ В момента има доста единични шасита и концепцията е това да се понижи. В бъдеще ще имаме същите бази за разнообразни коли и напълно скоро ще видите резултатите от този ход “, добави Шафер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР