Новак Джокович се завърна на корта след близо двумесечно отсъствие

...
Новак Джокович се завърна на корта след близо двумесечно отсъствие
Коментари Харесай

Джокович се завърна ударно

Новак Джокович се завърна на корта след близо двумесечно неявяване с две победи за една вечер на Лейвър Къп в Лондон. По този метод сърбинът оказа помощ на Отбора на Европа да поведе с 8:4 в мача си против Отбора на света, предава blitz.bg/sport.

Джокера първо излезе на корта за мач на сингъл, в който победи американеца Франсис Тиафо с 6:1, 6:3. Успехът на 35-годишния сърбин пристигна след 72 минути игра.

Джокович пласира 6 аса по време на мача. Шампионът на „ Уимбълдън “ бе съвсем безукорен при точките си на първи сервис, спечелвайки 89% от тях, а в това време оползотвори четири от седемте си шанса за пробив, до момента в който Тиафо не съумя да спецели единствения брейкпойнт, до който доближи.

Двамата си размениха по един гейм на нула първоначално, само че по-късно Джокера откри цялостен надзор върху играта. Сърбинът ловко комбинираше офанзиви от главната линия с неочаквани излизания на мрежата, като Тиафо по този начин и не съумя да откри отговор за този вид игра. Въпреки съпротивата на американеца международният №7 записа два следващи пробива и се наложи изрично с 6:1 в откриващия сет.

Силната серия на Джокович продължи и във втората част той стигна до ранен пробив за 2-0. Тиафо опита да затрудни именития си конкурент с обичаните си оръжия – мощен сервис и офанзиви с форхенд от главната линия, само че сърбинът бе квалифициран за това и не разреши на съперника си да заплаши водачеството му. Джокович успяваше да контраатакува доста ловко, като по този метод реализира нов брейк, с който оформи крайното 6:1, 6:3.

След това Новак Джокович излезе в мач на двойки, където негов сътрудник беше Матео Беретини (Италия), който по-рано денем също имаше завоюва мач на сингъл – 7:6 (11), 4:6, 10:7 против Феликс Оже-Алиасим (Канада). Отборът на света опълчи свежите Алекс Де Минор (Австралия) и Джак Сок (САЩ). Европейският тандем обаче стигна до триумфа със 7:5, 6:2 за 83 минути на корта.

Днес програмата на Лейвър Къп предлага още три мача на сингъл и един на двойки. Първо Матео Беретини ще излезе в тандем с британеца Анди Мъри против Феликс Оже-Алиасим и Джак Сок. След това Джокович ще играе против Оже-Алиасим. Във втория мач на сингъл Стефанос Циципас ще мери сили против Франсис Тиафо, а програмата закриват международният №2 Каспер Рууд (Норвегия) и Тейлър Фриц (САЩ).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР