Новак Джокович направи поредната крачка към мечтания календарен Голям шлем.

...
Новак Джокович направи поредната крачка към мечтания календарен Голям шлем.
Коментари Харесай

Джокович крачи уверено към признанието Най-великия

Новак Джокович направи следващата крачка към мечтания календарен Голям шлем. 34-годишният сърбин към този момент е на 1/2-финал на последния за годината огромен шампионат - US Open. Ноле реализира триумф с 5:7, 6:2, 6:2, 6:3 над Матео Беретини на 1/4-финала и е единствено на два мача от фантазията. Освен това, в случай че той завоюва тазгодишното Открито състезание на Съединените щати, ще изпревари Рафаел Надал и Роджър Федерер по завоювани трофеи от Големия шлем и с това ще стане най-успешният тенисист за всички времена.

Иначе Беретини изигра мощен първи сет и съумя да го завоюва, само че по този начин сякаш единствено ядоса противника си и напряко бе затрит от международния №1. Срещата продължи малко над 3 часа и половина.

Първият сет бе същинска борба. Макар всеки да печелеше подаването си, това в множеството случаи ставаше с доста старания и след продължителни геймове. Решаващият миг настъпи в края на сета, когато Беретини проби в основен миг за 6:5, а по-късно завоюва и своя сервис-гейм и взе сета със 7:5.

Джокович обаче бързо преодоля разочарованието и във втория сет увеличи равнището в представянето си, до момента в който в това време противникът му сякаш загуби централизация и изпусна контрола над мача. Ноле се възползва от обстановката и доста бързо се върна в мача, печелейки сета с безапелационното 6:2.

Проблемите за Беретини продължиха и в третия сет и той още веднъж позволи ранен пробив. В същото време Джокера ставаше все по-стабилен и натискаше съперника си при всяка една опция. Така се стигна и до втори пробив в осмия гейм, с който сърбинът взе и втория сет с безапелационното 6:2.

Ситуацията не се промени и в четвъртия сет. Отново Ноле поведе с пробив още във втория гейм и по-късно контролираше събитията на корта, като довърши работата си, печелейки с 6:3 и този сет, а надлежно и мача.

Така трикратният победител на US Open се класира на 12-ия си полуфинал в шампионата. Там го чака среща с различен твърд противник в лицето на международния №4 Александър Зверев, който по-рано тази нощ отстрани Лойд Харис в три сета - 7:6(6), 63, 6:4. Джокера има да си отмъщава на германеца за отпадането си от него на Олимпиадата в Токио.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР