Новак Джокович направи днес изявление, в което подробно обясни защо

...
Новак Джокович направи днес изявление, в което подробно обясни защо
Коментари Харесай

Джокович призна вина! Какви нарушения е допуснал

Новак Джокович направи през днешния ден изказване, в което в детайли изясни за какво не е бил в изолираност, откакто е дал позитивна проба за КОВИД-19 през декември, и сподели, че сътрудникът му е позволил неточност при попълване на декларацията му за пътешестване за Австралия, съобщи Ройтерс.

Джокович направи изказването в миг, когато австралийският имиграционен министър Алекс Хоук обмисля дали да анулира визата му преди Откритото състезание на Австралия, което стартира на 17 януари, поради несъгласия, свързани с това дали тенисист номер едно в света е имал право да бъде освободен по медицински аргументи от важащите в страната условия за имунизация против КОВИД-19.

" Искам да подчертая, че съм полагал съществени старания, с цел да подсигурявам сигурността на всички, и да съблюдавам отговорностите за тестване ", съобщи Джокович в своя профил в Инстаграм.

По мотив въпросите към неговата декларация за пътешестване за Австралия, в която е трябвало да уточни дали е пътувал в границите на 14 дни преди идването си в страната, той сподели, че сътрудникът му без да желае е отбелязал неправилно квадратче във формуляра.

" Що се отнася до моята декларация за пътешестване, тя беше подадена от моя поддържащ екип от мое име, както споделих на имиграционните чиновници при идването си, а моят сътрудник откровено се извинява за административната неточност, при която е отбелязал неправилното квадратче за предходно мое пътешестване, преди да дойда в Австралия ", съобщи Джокович.

Канцеларията на Хоук сподели, че юристите на тенисиста са дали още много информация по отношение на неговата виза, а това ще окаже въздействие върху времето, належащо за взимане на решение от министъра дали да анулира визата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР