Новак Джокович иска да повтори емоционалното сбогуване на Роджър Федерер,

...
Новак Джокович иска да повтори емоционалното сбогуване на Роджър Федерер,
Коментари Харесай

Джокович иска сбогуване с тениса като на Федерер

Новак Джокович желае да повтори прочувственото прощаване на Роджър Федерер, като участват всичките му противници в тениса, когато пристигна моментът да приключи личната си кариера.

Федерер изигра последния си тенис мач от най-високо равнище на Лейвър Къп предходната седмица, когато си партнираше с дългогодишния си противник и другар Рафаел Надал в конкуренцията на двойки.

Джокович и Анди Мъри, двама от другите огромни съперници на Федерер, също бяха част от тима на 41-годишния швейцарец в O2 Aрена в Лондон.

Въпреки звездния състав, Отборът на Европа падна Отбора на света, само че трогателното изпращане на Федерер беше главната тематика.

„ Това беше доста прочувствен миг “, сподели Джокович пред кореспонденти в сряда преди мача от осминафиналите против Пабло Андухар на шампионата в Тел Авив.

„ Виждайки децата и фамилията му, това също ме развълнува. Трябва също да кажа, че си мислех по какъв начин ще наподобявам, когато се сбогувам с тениса. Определено има едно нещо, което бих желал да имам, с изключение на, несъмнено, моето семейство и околните хора в живота ми, бих желал да участват най-големите ми противници и съперници, когато пристигна моментът за разлъка с тениса “, сподели Джокович.

Тъй като Федерер към този момент е отвън играта, Джокович сподели, че Надал остава най-големият му противник на корта.

„ Изиграхме най-вече мачове един против различен от всяко друго съревнование в историята на тениса. Съперничеството е доста особено и продължава. Надяваме се, че ще имаме късмет да играем един против различен повече пъти. Защото е вълнуващо за нас, а също и за почитателите на тениса и спорта по света “, сподели Джокович.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР