Нова технология разработвана от екип японски учени от Университета Тойохаши

...
Нова технология разработвана от екип японски учени от Университета Тойохаши
Коментари Харесай

До пет години смартфонът ще чете вашите мисли

Нова технология разработвана от екип японски учени от Университета Тойохаши е способна да чете човешките мисли, като употребява електро-импулсите от мозъка.

За да тестват новата технология, участници в проучването били помолени да споделят числа на глас, а роботи да демонстрират дали са разбрали казаното благодарение на електроенцефалограма (EEГ). Роботите са разбрали на 90% казваните от хората числа от 0 до 9.

След това пробата е бил комплициран, като хората са казвали обособени срички, а роботите, още веднъж благодарение на мозъчните талази са разпознали 61% от тях. Декодирането на обособени срички от ЕЕГ сигнали към момента не е напълно, само че в скоро време ще има пробив имат вяра учените от Тойохаши. Те са основали специфична стратегия за трениране на роботи в тази посока.

Макар технологията към момента да е единствено отчасти сполучлива, екипът има вяра, че в скоро време ще реализиран триумф в основаването на мозъчен интерфейс обвързван с компютър, който да превежда човешките мисли в аудио думи. Като последваща задача японските учени ще интегрират тази технология в апликация за смарт телефон, което съгласно тях ще стане след към 5 години. Очаква се във времето този метод на връзка да стане най-бързият, доколкото няма да изисква придвижване на никакви човешки органи.

Технологичният университет Тойохаши работи по тази технология, която е близка до работата и на Facebook и на екипа на Илън Мъск, разработващи компютърен интерфейс, който може да бъде вграден в човешкия мозък и да усъвършенства човешката просветеност.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР