Президентът на Руската железопътна мрежа Владимир Якунин подготвя амбициозен план

...
Президентът на Руската железопътна мрежа Владимир Якунин подготвя амбициозен план
Коментари Харесай

Планира се гигантски мост между САЩ и Европа

Президентът на Руската железопътна мрежа Владимир Якунин приготвя упорит проект за свързването на Русия с Аляска посредством голям мост – това ще бъде крайната връзка на теоретичния „ мегапът “, който ще свързва Съединени американски щати, Русия и Европа.

Разбира се, това няма да стане на следващия ден, тъй като за построяването на такова оборудване ще са нужни доста пари, а Янукин към момента се пробва да откри вложители. В момента той договаря с китайското държавно управление, което също желае да усъвършенства инфраструктурата на територията си.

Мостът, който ще минава през Беринговия пролив е единствено част от пъзела. В проектите се включват усъвършенствания на пътната мрежа в Аляска и свързването на отдалечения град Ноум (Nome) с останалата част от Съединени американски щати (сега до Ноум може да се стига единствено по въздух, вода или посредством шейна). Също по този начин, към транс-сибирската пътна мрежа ще бъде добавена нова автомагистрала.

„ Това ще е интернационален, дори междуцивилизационен план “, споделя Якунин за The Siberian Times. „ Това ще е алтернативата на настоящия нео-либерален модел, който провокира много рецесии. Проектът е „ зона на бъдещето “ и ще цели да води, а не да доближава технологиите. “

Името на плана е Развиване на транс-евразийския пояс (Trans-Eurasian Belt Development), а хипотетичната му стойност се прави оценка на трилиони щатски долари. Логично е вложителите да не са изключително въодушевени. От Съединени американски щати към момента не са оповестили публично мнение по предлагането. Крайната дължина на целия път евентуално ще е 20 921 километра.

Science Alert

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР