Нова система за сигурност бе монтирана в московската Третяковска галерия,

...
Нова система за сигурност бе монтирана в московската Третяковска галерия,
Коментари Харесай

Третяковската галерия в Москва с нова система за сигурност, разработена от „Росатом“


Нова система за сигурност бе инсталирана в московската Третяковска изложба, откакто при започване на годината оттова бе открадната скъпа картина. Системата е основана от подразделението на „ Росатом “ - „ Елерон “, компания, която е профилирана в изработването на механически средства за отбрана и сигурност.

След случая през януари галерията поръча система с тройна отбрана за сигурност. Експерти от „ Елерон “ й предоставиха датчици от серията „ Яхонт “, създадени особено за обекти от стратегическо значение. Тъй като казусът се отнася до сигурността на културни предмети, при които компактността и естетиката са от значително значение, компанията приспособява датчиците в доста по-малки размери.

По думите на шефа на „ Елерон “ - Алексей Руднев, цитеран от РИА Новости, специалистите съумяват да преобразуват датчика, запазвайки техническите му характерности, с помощта на инженерни и алгоритмични решения. Така от първичните му размери 300×200×150 милиметра той е модифициран в сензор с размер на банкова карта, тънка единствено 4 мм.

Адаптираните датчици може да се слагат на гърба на картините и към този момент пазят редица изложения в основната постройка на галерията.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР