Нова мобилизация срещу пенсионната реформа на Еманюел Макрон започна във

...
Нова мобилизация срещу пенсионната реформа на Еманюел Макрон започна във
Коментари Харесай

Кратки новини

Нова готовност против пенсионната промяна на Еманюел Макрон стартира във Франция. По информация на българското посолство в Париж стачните дейности ще обиден публичния превоз, в това число и полетите, както и учебни заведения, лечебни заведения, рафинерии и бензиностанции

Първи в света сме по растеж на разноските за защита

Световните разноски за защита през 2019 година надвишават 1,8 трилиона $, оповестява ТАСС, базирайки се на информационно-аналитичната организация " Джейнс " (Jane`s). Шест от десетте страни с най-големи нараствания през предходната година са в Европа. Най-бързо са нарастнали през 2019 година разноските за защита на България (125 процента). Специалистите означават, че това е обвързвано със закупените през август осем изтребителя Ф-16 Блок 70.

Сърбите страдат от замърсяване най-вече в Европа

Сърбия е преди всичко в Европа по нездравословни резултати от замърсяването, главно от нечистия въздух и девета в международен мащаб, сочат резултатите на в детайли изследване на Глобалния алианс за здраве и замърсяване (ГАЗЗ). В Сърбия на 100 000 души приблизително 175 умират прибързано вследствие на замърсяването, на което са изложени, демонстрира изследването. Чад, Централноафриканската република, Северна Корея, Нигер, Мадагаскар, Папуа Нова Гвинея, Южен Судан и Сомалия изпреварват Сърбия, следвана от Индия.

Бедност завладява Америка

Бедността завладява най-богатата страна в света, написа " Дойче веле ". Над 40 милиона души в Съединени американски щати живеят под прага на бедността, два пъти повече, в сравнение с преди петдесет години. Броят на бездомните деца също нараства фрапантно, достигайки 1,5 милиона, три пъти повече, в сравнение с по време на Голямата меланхолия през 30-те години. " Американската фантазия бързо се трансформира в американска заблуда ", декларира специфичният докладчик на Организация на обединените нации за крайната беднотия Филип Oлстън.

Нелегалната миграция към Европейски Съюз - най-ниска от 2013 година насам

Нелегалната миграция към Европейския съюз доближи до най-ниското годишно равнище от 2013 година, оповестяват от Европейската организация за гранична и брегова защита (Frontex). Спадът е най-вече поради доста понижаване на броя на мигрантите през централните и западни коридори в Средиземно море. Но по източния кулоар към Гърция е регистриран " възходящ мигрантски напън " от пролетта до септември, акцентират от Frontex.

Деца чакат на опашка за имунизиране против дребна шарка в ДР Конго. По данни на СЗО това е най-голямата зараза от дребна шарка в света и досега е взела над 6000 жертви
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР