Нов взрив разтърси Истанбул във вторник вечерта – в централния

...
Нов взрив разтърси Истанбул във вторник вечерта – в централния
Коментари Харесай

Нов взрив в разтърси центъра на Истанбул

Нов гърмеж раздруса Истанбул във вторник вечерта – в централния регион Фатих, където пламъците обгърнаха няколко автомобила , оповестява Haberturk . Причината за гърмежа остава неразбираема.

" В истанбулския квартал Фатих пламъците, които се разпространиха от кола, която стартира да гори по незнайна причина, се разпространиха върху паркирани коли. По време на пожара, отразен на записите на камерите на мобилните телефони, се чуха звуци от детонации ", оповестява телевизионният канал.

Според вестник Yeni Akit пожарът е породен не от една, а от няколко детонации. Пламъкът избухнал в колата, а по-късно обхванал и други коли. Сериозно пострадаха седем коли, а детонациите провокираха суматоха измежду популацията.

На мястото пристигнали екипи на пожарната, които потушили огъня, а полицията почнала следствие на случая.

Миналата седмица избухна детонация на пешеходната улица Истиклял в центъра на Истанбул, убивайки шестима души и ранявайки 81. Ахлам Албашир, обвинен в нападението, беше арестуван и призна, че има връзки с ПКК. Според вътрешното министерство заповедта за офанзивата е пристигнала от сирийския граничен град Кобани.

Претърсвания са осъществени и на 21 адреса, като общо силите за сигурност са задържали 50 души.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР