Нов регламент с провеждане на конкурси с явно наддаване указва

...
Нов регламент с провеждане на конкурси с явно наддаване указва
Коментари Харесай

В Пловдив паркираш пред дома си само след проведен конкурс

Нов правилник с осъществяване на състезания с очевидно наддаване указва метода на разпределение и прилагане на общинско паркомясто пред жилищните здания . До смяната на Наредбата за реда и изискванията за издаване на позволение за прилагане на място общинска благосъстоятелност на територията на община се стигна след решение на Върховния административен съд от 19.11.20 година Според текста на наредбата, кметът на съответния регион издават заповед за съставяне на комисия, която да оцени искащите участници и да уточни ползвателите, дефинира зона и броя на паркоместата, както и началната и последна дата за подаване на заявки.
При повече от един претендент за обещано общинско паркомясто таксата за прилагане се дефинира посредством обществен конкурс. В случаите, когато комисията е оценила двама и повече участници по един и същи метод, в допълнение се организира очевидно наддаване сред тях, а не както до в този момент – посредством чоп . Разрешението за прилагане се издава от районните кметове за период до пет години, като за едно жилище се поставя едно място за местодомуване на леки моторни транспортни срдства, без слагане на преместваем обект. Таксата не може да е по-ниска от минималния размер, избран с разпоредба за администриране на локалните такси и услуги.
 Над 1 200 нови места за паркиране са обособени в Пловдив Над 1 200 нови места за паркиране са обособени в Пловдив
Над 1 200 нови места за паркиране са открити във всички региони на Пловдив. Това заяви кметът Здравко Димитров по време на символичното...
Документът за прилагане се издава на притежателите на парцела или техните родственици по права линия , ползвателите на жилището или техните родственици по права линия, както и наемателите. Разрешението за прилагане се издава въз основа на следните документи, подадени от претендентите:
1. Заявление по пример до кмета на съответния регион.
2. Копие от документ за благосъстоятелност, нотариален акт за учредено право на прилагане или контракт за наем на жилището.
3. Копие от удостоверение за регистрация на леко МПС.
4. Копие от контракт за лизинг, наем или заем на леко МПС.
5. Нотариално заверено пълномощие (изисква се в случаите, когато заявката не се подава лично).
Издадените към този момент позволения за прилагане не престават на работят до приключване на техния период, споменат в документа. Новият ред за установяване на ползвател на място общинска благосъстоятелност за местодомуване на леко МПС ще стартира да се ползва след решение от Общинския съвет и влизане в действие на наредбата, като ще визира жители с изтекли позволения за прилагане и при установяване на нови схеми за паркиране.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР