Нов информационен бюлетин представя възможностите за туризъм в седем държави

...
Нов информационен бюлетин представя възможностите за туризъм в седем държави
Коментари Харесай

България рекламира морския туризъм в нов бюлетин

Нов информативен бюлетин показва опциите за туризъм в седем страни от Черноморския басейн. Включени са общо 18 туристически обекта, осъществени с финансиране от Съвместната оперативна стратегия „ Черноморски басейн 2014-2020 “, която в България се ръководи от районното министерство. Те се популяризират дружно с многообразието от туристически, културни и естествени забележителности на районите към Черно море.

България е показана с нови планове за туризъм и спорт в региона на Варна и Бургас. С финансиране от програмата са осъществени туристически атракции като разходка с лодка от Несебър до Бургас и остров „ Св. Иван “, визити на историческите места „ Побитите камъни “, Римските терми край Варна, както и новоизградена туристическа пътека до параклиса „ Св. „ Марина “ до Созопол. Включени са и планове на Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Турция и Украйна. Целта е да се подкрепи туристическият бранш през летния сезон посредством промотиране на новосъздадени планове за посещаване на дестинации в Черноморския басейн.

Бюлетинът ще се популяризира в интернет платформи и обществените мрежи в България, Гърция, Румъния, Турция, Армения,Азербайджан, Грузия, Молдова, Русия и Украйна. За облекчение на туристите са включени и координати на локалните туристически офиси, където има повече настояща информация за еко туризма, музеите, фестивалите и опциите за спорт, обекти и монументи, църкви и манастири, лагери за отмора и доста други зони за релаксиране, рехабилитация, ветроходни, велосипедни и туристически направления.

Всички обекти са изпълнени в границите на първата покана за набиране на планови оферти в сегашния програмен интервал, по която бяха разпределени близо 20 млн. евро за поощряване на бизнеса и предприемачеството в границите на Черноморския басейн и опазването на околната среда и понижаване на отпадъците в морските води.

През предходната година бяха планувани още 24,5 млн.евро за планове по двете предпочитани оси на програмата. Сред тях са утвърдени и нови 11 плана за развиване на туризма в 10 черноморски страни, които са в развой на осъществяване.

Бюлетинът може да бъде изтеглен от тук: https://blacksea-cbc.net/news/archive-news/travel-around-black-sea-magazine/
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР