Ноутбуците от линията Legion – това са мощни устройства, съответстващи

...
Ноутбуците от линията Legion – това са мощни устройства, съответстващи
Коментари Харесай

Ревю на геймърския ноутбук Lenovo Legion Y920

Ноутбуците от линията Legion – това са мощни устройства, съответстващи на условията на актуалните игри и другите сходни калкулации. Цената на тези модели е съпоставима с тази на доста геймърски преносими компютри, само че и на съответния капацитет. Анонсираният тази година Lenovo Legion Y920 поддържа работа с VR-устройствата, което уголемява опциите в игрите. Също по този начин, ноутбукът може да предложи производителната графична карта NVIDIA GTX 1070, мощен процесор от седмо потомство и задоволителен размер оперативна паметта за бързо решение на задания.



Технически характерности на Lenovo Legion Y920:
Процесор: Intel Core i7-7700HQ 2800 Mhz;Оперативна памет: 16 GB DDR4 2400 Mhz;Съхранение на информацията: 2000 GB HDD, 5400 rpm, 512 GB SSD;Дисплей: 17.3″ резолюция 1920×1080, Full HD, IPS LED, матиран;Графична карта: Intel HD Graphics 630, NVIDIA GeForce GTX 1070 8 GB GDDR5;Устройство: липсва;Безжична връзка: Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac, Bluetooth 4.1;Аудио: Dolby Home Theater, 2 представителя, субуфер;Интерфейси: 4xUSB 3.0, USB Type-C, RJ-45, DisplayPort, HDMI, картрийдър SD/SDXC/SDHC за карти памет, излаз за слушалки, вход за микрофон;Екстри: 1-Мегапикселова уеб-камера;Батерия: 6-клетъчна литиево-полимерна 90 Wh;Размери, тегло: 425х315х36 мм, 4.4 кг;Операционна система: Windows 10 Home 64-bit;Съдържание на комплекта: Lenovo Legion Y920. Дизайн
Корпусът на ноутбука наподобява умерено тежък, което се удостоверява и от размерите: 425х315х36 мм. Теглото на устройството е 4.4 кг, тъй че оптимално може да се употребява стационарно. Оформлението на преносимия компютър е стилно. Върху капака е планувана текстура, с помощта на която ноутбукът освен е хубав, само че и не се плъзга в ръцете. Основно тук доминира матовата повърхнина, само че има и няколко лъскави акцента. Това са две наклонени линии, позволяващи да се направи дизайна нееднообразен. В центъра на капака се вижда яркият осветлен знак „Y“, което е името на компанията-производител.



Текстурата е продължение и на другите панели в корпуса. В частност, тя участва в дъното и на работната повърхнина. Между другото, последната е осъществена доста автентично. Ясно се вижда разделянето на зони: в горната част е акустиката, в средата е клавиатурата, а в дъното – тъчпада върху повдигнатата повърхност за китките. Тук също е поработено върху оформлението, като да вземем за пример в долния десен ъгъл производителя е сложил надписа на линията „Legion“.„



Между капака и основата има здрава панта. С нейна помощ екрана решително и надеждно се държи за корпуса. Лаптопът може да се отваря до 135 градуса. Като материали за шасито е употребен метал и пластмаса. Въпреки твърдата повърхнина не трябва да се изключва опцията за изплъзвания.



Дъното на преносимия компютър се състои от огромни вентилационни решетки, което е изцяло обяснимо, имайки в поради игровото направление на Lenovo Legion Y920. В геймърски жанр е и комбинацията от алена и черна цветова гама. Също по този начин, в долната част на преносимия компютър е очакван триватов субуфер и постоянни гумени крачета, намаляващи плъзгането на устройството по масата.
Дисплей, тон и уеб-камера
Лаптопът е създаден в 17.3-инчов форм-фактор. При този диагонал, резолюцията на екрана е 1920×1080 пиксела, което е задоволително освен за работа, само че и за развлечение. Изображението на екрана е детайлизирано, а яркостта задоволителна в случай че ползвате преносимия компютър в помещение. Благодарение на антиотражателното си покритие, дисплеят няма да отразява всичко към него. Особено радва IPS-матрицата, при която проблемите с широчината на обзорността е сведена до нула. Що се отнася до равнището на контраста и възпроизвеждането на цветовете, то те са изцяло задоволителни.



Акустичният акомпанимент по време на игрови борби е доста значим. В този преносим компютър проблеми със звука няма да имате. Той се възпроизвежда от два високоговорителя с мощ 2 Вата всеки и се отличава с изясненост и положително равнище на силата на звука. При възпроизвеждане на аудиото, потребителят ще чува дружно, високите, междинните и ниските честоти. Басът е задоволителен, с помощта на вградения субуфер. Също по този начин, устройството поддържа Dolby Home Theater. Най-често не е належащо да се прибягва до помощта на слушалки.



Уеб-камерата на ноутбука е с резолюция 1 Mp. За видео-общуване е задоволителна, изключително когато камерата се добавя от два вградени микрофона. Но не би трябвало да разчитате на освен това от да вземем за пример явен облик.
Клавиатура и тъчпад
Островната механична клавиатура на ноутбука е извънредно комфортна и подобаваща за разнообразни задания. Стилът на Lenovo е осъществен в цялостна степен – изпъкналите бутони изпод са познато закръглени. Сред другите преимущества на клавиатурата: междинния ход на бутоните, пружинната възвръщаемост при натискане, ясно нанесената маркировка от знаци и съществуването на спомагателен дигитален блок (нъмпад). Единственото нещо, с което би трябвало да свикнете е високия звук по време на щемпел.



Няма по какъв начин да остане без внимание и настройваемата светодиодна подсветка, която се програмира зонално и доближава до задаването на обособен самостоятелен цвят на всеки бутон и отенъка на рамката към тъчпада. Отделно от клавиатурата се намира бутона за включване на зареждането.





Основно, подредбата на клавиатурата е общоприета, само че има и някои нюанси. Вляво от главния блок са сложени спомагателни бутони с избрани макрокоманди. Сред тях може да се забележи бутона [Turbo], който бързо започва овърклока на процесора и видеокартата, в случай че е нужна по-висока продуктивност. За записа на видео по време на игра, също по този начин е очакван и съответния бутон.



Тъчпада на преносимия компютър е много необятен и е с гладка сензитивна на досег повърхнина. Поддръжката на мултитъч-жестове е добра, мащабирането или превъртането се правят вярно. Без проблем се извиква и виртуалният помощник Cortana. Това става чрез скритите в мишката бутони. Те се натискат относително леко. Както към този момент бе упоменато, тъчпадът е ситуиран върху повдигната повърхност, а това е извънредно комфортно, ръцете да не се уморяват по време на дълги игрови сесии.
Производителност
Lenovo Legion Y920 работи въз основата на 64-битовия Windows 10 Home. В основата на ноутбука стои Intel Core i7-7700HQ – продуктивен процесор от поколението Kaby Lake. Чипът е оборудвана с четири ядра, работещи на тактова периодичност от 2.8 Ghz, която може да се усили до 3.8 Ghz. Кеш-паметта от трето равнище е 6 МВ. Тук се поддържа още технологията Intel Hyper-Threading CPU, способна да обработва до осем потока от данни по едно и също време. Като цяло, продуктивността на процесора е задоволителна за актуалните ресурсоемки калкулации, наблюдаващи се при игрите и работата с взискателните приложения.

Вградената графична карта Intel HD Graphics 630 извършва в тази трансформация второстепенна роля, тъй като капацитетът й е по-удобен за елементарни калкулации от вид уеб-сърфиране. Това се дължи на съществуването на по-мощния предпазлив ускорител NVIDIA GeForce GTX 1070 с 8 GB лична памет от стандарта GDDR5. Видео-картата има 2048 шейдърни ядра, поддържа на DirectX 12_1 и може да работи с периодичност до 1645 Mhz. Тя изцяло се оправя със комплицираните калкулации, в това число и при игрите.

За оперативната памет са планувани 4 слота, чийто потенциал може да доближи най-много до 64 GB. В базовата настройка има 16 GB от стандарта DDR4-2400 Mhz, което за игрова активност е повече от задоволително. Впечатляващо е и съхранението на данни – 2 TB корав диск за основаване на обширни мултимедийни сбирки и 512 GB SSD, което има позитивен резултат върху скоростта на осъществяване на дилемите. Хард-дискът в преносимия компютър работи със общоприетата скорост на въртене от 5400 об/мин.
Игри
Проблеми със актуалните игри няма да имате. Пристигащата в комплекта NVIDIA GeForce GTX 1070 ще даде опция да се насладите на геймплея в цялостна степен. Тук няма смисъл да се пускат игри на междинни настройки, защото множеството ще работят на Ultra равнище на екрана с резолюция 1920×1080 пиксела. По-специално, геймърите ще оценят детайлизацията, плавният игрови развой в Ark Survival Evolved или DiRT 4. При тези настройки ще бъде висока честотата на фрагментите в Playerunknown’s Battlegrounds (около 70 fps) или в Prey – над 130 fps.
Портове и връзка
Интерфейсите в ноутбука са ситуирани върху страничните краища. В по-малката си част те са отдясно. Тук са планувани: два врата USB 3.0, излаз за слушалки, вход за микрофон, слот за ключалката „Кенсингтън“, както и картрийдъра SD, SDHC, SDXC.



На лявата част се намира DisplayPort, актуалния USB Type-C, видео-изхода HDMI и един чифт USB 3.0. Освен това, в ляво можете да видите мрежовия порт и жака за зареждане на ноутбука.



Безжичните връзки в Lenovo Legion Y920 са вероятни, с помощта на съществуването на Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac и Bluetooth 4.1. Благодарение на Killer AC 1535, скоростта за транспорт на данните ще бъде висока, а в процеса на игри няма да имате проблеми, като лагове и спирания.
Батерия и температура
В ноутбука е планувана 6-клетъчна литиево-полимерна батерия. Нейният потенциал е огромен – 90 Wh, само че не и за подобен хардуер, като в този модел. Батерията е задоволителна за приложимост в режим на сърфиране в интернет за не повече от три-четири часа, според от равнището на яркостта на екрана. Разбира се, игрите разреждат устройството по-бързо – без зареждане от мрежата, зарядът ще бъде задоволителен най-много за час, час и половина.

Ноутбукът под товар доста се нагрява, изключително в горната част на работната област. Въпреки това, температурните индикатори на потдлановата повърхнина са удобни за продължителна игра.
Обобщение
От игровия ноутбук Lenovo Legion Y920, потребителите ще получат зашеметяващи функционалности и безупречна работа. Заедно с това обаче ще би трябвало да платят много – към $2600. За тези пари, геймърите ще получат освен мощни съставни елементи – Core i7 процесор седма генерация, видеокарта GTX 1070, 16 GB оперативна памет, само че и ергономична механична клавиатура с настройваема RGB подсветка. Също по този начин няма да Ви разочарова и Full HD-дисплея с необятни ъгли на видимост, отлична селекция от портове и конектори, звучност и спомагателен субуфер.

Разбира се, ноутбукът се оказа тежичък. Да, и автономията му предвид на производителните съставни елементи не е прекомерно висока. Въпреки това, за геймърите това няма да се трансформира в основателна причина да се откажат от закупуването на стилното модерно устройство.

Положителни черти:
мощна производителност;съвременен дизайн;качествен дисплей;удобна за работа и игра клавиатура;ефектна подсветка на бутоните;надеждна и монолитна структура.
Отрицателни черти:
ниска автономност;високо тегло;висока цена.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР