Носителят на титлата от последните две издания на Уимбълдън Новак

...
Носителят на титлата от последните две издания на Уимбълдън Новак
Коментари Харесай

Британски тийнейджър хвърли ръкавицата и си изпати от Джокович

Носителят на купата от последните две издания на " Уимбълдън " Новак Джокович стартира с изразителна победа похода си към шести трофей от Откритото състезание на Англия - трети за годината шампионата от Големия шлем по тенис. В първия мач на централния корт в " Ол Ингланд Клъб " първенецът от 2018 и 2019 година сензационно загуби откриващия сет против Джак Дрейпър, само че по-късно се разправи с 19-годишния представител на домакините - 4:6, 6:1, 6:2, 6:2 за малко над два часа.

Окрилен от поддръжката на сънародниците си по трибуните и от опцията да дебютира в " мейджър " шампионат точно на свещената трева в английската столица - освен това против международния №1, младежът от Южен Лондон реализира пробив още във второто подаване на сърбина. След това Дрейпър отрази общо шест благоприятни условия за връщане на брейка - в това число три следващи при 0:40 в осмия гейм, и в последна сметка удържа преднината си до края на сета, хвърляйки в възторг по-голяма част от позволените към 5000 фенове по трибуните.

Това обаче единствено провокира усмивка по лицето на Джокович, който мина в нормалния си темп и в идващите три елементи не остави никакви шансове на новобранеца. 34-годишният белградчанин затвори дуела с първия си мачбол след 2:02 ч. игра, оставяйки в статистиката 25 аса (срещу 4 на младока) и една двойна неточност (срещу 6), 46 печеливши удара (срещу 26) и 24 непредизвикани неточности (срещу 27).

Във II кръг на " Уимбълдън " първенецът от Australian Open и " Ролан Гарос " чака спечелилия от мача сред Кевин Андерсън (РЮА) и квалификанта Марсело Томас Бариос Вера (Чили). След триумфите си в първите два " мейджър " шампионата за 2021 година Новак Джокович има късмет да стане едвам вторият тенисист в Оупън ерата с календарен Голям шлем след иконата Род Лейвър през 1969 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР