Китай стана първата страна, която събра проби от обратната страна

...
Китай стана първата страна, която събра проби от обратната страна
Коментари Харесай

Китайската лунна сонда донесе на Земята първите в света проби от обратната страна на Луната

Китай стана първата страна, която събра проби от противоположната страна на Луната и ги върна на Земята в удивително достижение за галактическата стратегия в Пекин, заяви английският в..

Капсулата  съдържаща скъпия товар, се спусна с парашут в зона за кацане в селския район Сизванг Банер във Вътрешна Монголия във вторник, откакто беше пусната на Земята от орбитата на сондата Chang’e-6. Връщането на лунния материал приключва извънредно сполучлива задача за Китайската национална галактическа администрация (CNSA) на фона на вълна от интерес, в която галактическите организации и частни компании ще построяват принадлежности и бази на Луната и ще експлоатират нейните запаси.

Мисията Chang’e-6, кръстена на китайската богиня на луната, излетя от провинция Хайнан в Южен Китай на 3 май и кацна на 2 юни на противоположната страната на Луната, която в никакъв случай не се вижда от Земята. Луната демонстрира единствено едно лице към Земята, тъй като е приливно заключена и приключва едно цялостно завъртане за времето, належащо за обиколка на планетата. Спускаемият уред на задачата прекара два дни в събиране на скали и почва от един от най-старите и най-големи кратери на Луната, необятният 1600 благи басейн Южен полюс-Ейткен, употребявайки роботизирана ръка и бормашина. След това неговият модул за нанагорнище се издигна от повърхността на Луната и се срещна с орбиталния уред, преди да стартира пътуването си вкъщи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР