Носителят на наградата Букър Георги Господинов става почетен гражданин на

...
Носителят на наградата Букър Георги Господинов става почетен гражданин на
Коментари Харесай

Ново признание за Георги Господинов. Отличието

Носителят на премията " Букър " Георги Господинов става почетен жител на София. Предложението е на кмета на София Йорданка Фандъкова, Георги Георгиев, ръководител на СОС, Малина Едрева, ръководител на комисията по просвета към СОС, и Венера Милова, секретар на Столичната община.

Господинов печели множестно локални и интернационалните награди за свойте романи, само че предишният месец  той беше първият българин който печели една от най-престижните литературни награди “Букър ” за романа си “Времеубежище ”.
-->
Като изявен интернационален публицист, Господинов неведнъж се отзовавал на поканите на Столична община за полемики, литературни срещи, празнувания и други

Романът му “Времеубежище ” излиза през април 2020 година Точно в пика на пандемията, само че все пак бързо оглавява множеството ранглисти. Романът към този момент е преведен на няколко езика, измежду които - британски, немски, френски, италиански и други

С цялостната си активност и с изключителния си принос в развиването на българската литература и представянето ѝ зад граница Георги Господинов поддържа и утвърждава главните правила и цели на културната политика на Столичната община, означават още вносителите на отчета.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР