Носенето на предпазна маска остава задължително на закрити обществени места

...
Носенето на предпазна маска остава задължително на закрити обществени места
Коментари Харесай

Маските остават задължителни на закрито и през август

Носенето на защитна маска остава наложително на закрити публични места и през идващия месец на изключителната епидемиологична конюнктура. Промяна в граничния режим за влизане в страната няма. Противоепидемичните ограничения също остават в настоящия си тип. Това излиза наяве от новите три заповеди на здравния министър, които ще работят през август. Както е известно, държавното управление удължи изключителната конюнктура до 31 август.

Всички спортни мероприятия не престават да се организират без аудитория, гласи едната заповед. Културни и развлекателни мероприятия се организират при запълване на 50% от потенциала на залата. Посещение на нощни заведения, питейни заведения и нощни заведения се позволява при претовареност един човек на един квадратен метър. Групови празненства са позволени при съблюдаване на отдалеченост от метър и половина сред хората. И през август няма да се позволяват свиждания в лечебните заведения и в старческите домове.

България позволява влизащи от страните от Европейски Съюз, Англия, Шенгенското пространство, Австралия, Канада, Грузия, Япония, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай, Йордания, Украйна, Северна Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Албания, Косово, Черна гора, Молдова, Израел и Кувейт, гласи другата заповед.

Без PCR тест могат да влязат у нас идващи от Европейски Съюз, Англия, страни от Шенгенското пространство, Австралия, Канада, Грузия, Япония, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай, Йордания и Украйна.

С негативен PCR тест, изработен в последните 72 часа преди идването, могат да влизат хора с начална точка на пътуването Северна Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Албания, Косово, Черна гора, Молдова, Израел и Кувейт. Само за български жители и непрекъснато пребиваващи у нас от тези страни, пробата може да бъде сменен с 14-дневна карантина.

Третата заповед разказва ограниченията, които би трябвало да съблюдават работодатели и притежатели на публични обекти. Именно в нея е доказано и за идващия месец условието да се носят маски в закрити публични места. Изключение се позволява още веднъж за местата за публично хранене, спортуващите на закрито, участниците в конференции и прочие по време на изявление, в случай че съблюдават отдалеченост от метър и половина, участниците в телевизионни излъчвания още веднъж при съблюдаване на отдалеченост. На намерено маските са целесъобразни, гласи заповедта.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР