Нормализира се , съобщиха от регионална дирекция Пожарна безопасност и

...
Нормализира се , съобщиха от регионална дирекция Пожарна безопасност и
Коментари Харесай

Кметът на Радомир: Непремерено изпускане на яз. „Студена“ създаде проблемите

Нормализира се, оповестиха от районна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.
В община Радомир към момента има отчасти. Кметът Пламен Алексиев:
„ Ситуацията е тревожна, тъй като при село Прибой имаме скъсана дига, има евакуация на хора. Река Струма минава през цялата община и всички обитаеми места, които контактуват непосредствено с реката, са под натиск. Изпускането на е непремерено... Изграждаме насипи, само че те са дребни. Имаме пясък, чували, техника, само че казусът е, че не можем да отводним селата, тъй като няма къде да прехвърлим водата “.
Река Струма е свалила равнището си. Реките се оттичат.
В гр. Батановци, селата Ярджиловци и Черна гора, в които през вчерашния ден беше оповестено бедствено състояние, са нанесени материални вреди.
„ В Батановци обстановката се възстановява, стартира оттичането на водата. Създали сме невероятна организация за отводняване на домовете. Но засегнатите квартали към момента са с блокиран достъп за жителите, най-малко още два дни те няма да могат да се приберат в домовете си... Живея от кварталите, които се наводняват постоянно. Проблемът е, че част от канализацията е заустена в, това е цялостен парадокс. Когато се вдигне равнището на реката и всичко се връща назад в канализацията, шахтите стартират да извират като гейзери. Батановци е залят с фекалии и вода. За този проблем е сигнализирано неведнъж “, разясни пред БНР Радослав Петров, кмет на града.
Той посочи, че са заделени от бюджета на община Перник 500 000 лв. за създаване на канализация и колекторът в реката да се води на метри към пречиствателна станция. Планира се планът да бъде финализиран до лятото. „ Този парадокс повече няма да го поносим, в случай че се наложи, ще стигне до гражданско непокорство “.
 След заседание при премиера: Ситуацията в страната се възстановява След заседание при премиера: Ситуацията в страната се възстановява
Ситуацията в страната се възстановява, ситуацията по отношение на метеорологичните условия се следи непрестанно, следят се равнищата на...
Заради наводнен двор в среднощ е евакуиран един човек от ковачевското село Лобош, дружно с отглежданите от него животни.
Без вода от 22.00 часа нощес е Трън, защото е наводнена помпена станция.
„ Положението е нормализирано. тече обикновено в коритото си. Няма бедстващи хора... Щетите ще бъдат установявани на по-късен стадий, само че има повредена инфраструктура “, сподели Цветислава Цветкова, кмет на Трън.
Тя увери, че речното корито в границите на града се почиства годишно.
„ Имаме незабавна потребност от намесата на страната, с цел да се оправим с следствията – построяването на стените, паднали, подсилване на мост, имаме отвеян мост, имаме места, на които ще би трябвало да се изградят насипи. Към село Банкя се задействаха свлачища, над които минава довеждащият тръбопровод и се опасавяме, че може да се откъсне “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР