Нивото на паричните средства в американската хазна се понижава до

...
Нивото на паричните средства в американската хазна се понижава до
Коментари Харесай

31 милиардери притежават повече пари, отколкото хазната на САЩ има в брой

Нивото на паричните средства в американската хазна се намалява до рисково ниско равнище, защото Вашингтон изчаква до последния миг, с цел да увеличи тавана на дълга, оповестява CNBC.

Към края на работния ден на 25 май Министерството на финансите на Съединени американски щати е разполагало с едвам 38,8 милиарда $ в брой, сочат последните федерални данни. Това е по-малко от над 200 милиарда $ по-рано този месец и се приближава до минималното равнище от 30 милиарда

За съпоставяне, съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg 31 милиардери разполагат с повече парични средства от тези 38,8 милиарда $ на федералното държавно управление.

Някои от тях, като стилния магнат Бернар Арно, имат доста повече. Нетното положение на Арно, основен изпълнителен шеф на производителя на първокласни артикули LVMH, се прави оценка на 193 милиарда $. Друг милиардер - Илон Мъск, има 185 милиарда $, а чистото положение на създателя на Amazon Джеф Безос е 144 милиарда $.

Списъкът с 31 милиардери, чието положение надвишава общата сума в хазната на Съединени американски щати, включва известни имена като Майкъл Дел, именития вложител Уорън Бъфет и съоснователя на Фейсбук Марк Зукърбърг, както и милиардери с по-нисък профил като французина Франсоа Пино и ръководителя на Chanel Ален Вертхаймер.

Президентът Джо Байдън и ръководителят на Камарата на представителите Кевин Маккарти реализираха двупартийна договорка за отсрочване на тавана на дълга до 1 януари 2025 година Ако Конгресът не предприеме ограничения в тази посока до 5 юни, министърът на финансите Джанет Йелън предизвестява, че държавното управление няма да разполага с задоволително средства, с цел да изплати напълно и в точния момент всички отговорности на страната.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР