Нито един от топ бандитите, забъркани в крупни взломни кражби

...
Нито един от топ бандитите, забъркани в крупни взломни кражби
Коментари Харесай

Мистерията около крупния обир на месарски бос в Кърджали става все по-голяма

Нито един от топ бандитите, забъркани в крупни взломни обири в последните години, не е бил на територията на област Кърджали в деня на огромния грабеж в базата на месарски необут. Това е открито от проверяващите, написа 24rodopi.com.

Всички престъпни видове били тествани и един по един потвърдили, че не са свързани с огромния грабеж в града край Арда. По-късно бяха арестувани известният касоразбивач Христо Х.-Муната, на 50 години, и сътрудникът му Драгомир К., на 47 години, откакто съумели да откраднат злато и скъпи часовници от жилище в Кърджали. Муната, който има 18 присъди зад тила си, не е съпричастен към обира на месарския необут, откриват проверяващите.

„ Или парите са откраднати от гастрольор, който е доста добър в занаята, „ наивник “-обирджия, или месарят-милионер е жертва на близки хора. Да влезеш в спалнята на богат човек и да отвориш касата, това без помощ от вътрешната страна няма по какъв начин да се случи. Невидим за камери, неосезаем от страшни кучета “, разяснява пред 24rodopi.com някогашен криминалист.

Припомняме, че голяма сума пари бяха отмъкнати на 31 декември 2020 година от къщата на кърджалийски предприемач, до момента в който той чествал с другари. Компанията била в помещение с барбекю в двора, когато незнайни до този миг съумяват, към 20 часа на новогодишната нощ, да се промъкнат и отмъкнат пари и злато от сейф.

Къщата е наоколо до цеха на предприемача, екипиран с видеонаблюдение, защита от големи кучета.

Към момента към момента няма обвинен за действието.

18 месеца след един от най-дръзките кражби в Родопите, производството е спряно, а материалите са изпратени от прокуратурата към полицията за определяне на причинител.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР