Нискотарифната авиокомпания Wizz Air открива своята 41-ва база. Тя ще

...
Нискотарифната авиокомпания Wizz Air открива своята 41-ва база. Тя ще
Коментари Харесай

Нискотарифна авиокомпания с нова база

Нискотарифната самолетна компания Wizz Air открива своята 41-ва база. Тя ще се намра в Сараево. Там през месец май 2021 година ще бъде основан 1 аероплан Airbus A320. Заедно със основаването ѝ авиопревозвачът разгласи 9 нови услуги до 7 страни от Сараево от май 2021 година

Историята на Wizz Air в Босна и Херцеговина датира от май 2013 година, когато първият полет на превозвача излетява от Тузла за Малмьо. Към днешна дата самолетната компания е превозила съвсем 3 милиона пасажери до и от страната за последните 8 години. Като част от тактиката си за разширение, тя продължава да усилва интервенциите си в Босна и Херцеговина и да бъде водач на пазара.

Със самолета Airbus A320, който компанията ще базира на летището в Сараево, ще бъдат осъществявани 9 нови маршрута до Брюксел Шарлероа, Копенхаген, Дортмунд, Айндховен, Гьотеборг, Лондон Лутън, Меминген/Мюнхен, Базел-Мюлуз-Фрайбург (Euroairport), Париж Бове с общо над 250 000 места в продажба от Сараево през 2021 година Разширената мрежа ще поддържа развиването на стопанската система на Босна и Херцеговина, а също ще свърже Сараево с доста вълнуващи дестинации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР