НИМХ предупреждават за опасност от възникване на поройни наводнения за

...
НИМХ предупреждават за опасност от възникване на поройни наводнения за
Коментари Харесай

Предупреждават за  наводнения

НИМХ предизвестяват за заплаха от пораждане на поройни наводнения за вечерта против 1 февруари и денем. Това сочи информация в уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология, съобщи "Фокус ".

В резултат на интензивни превалявания комбинирани със снеготопене има заплаха от пораждане на поройни наводнения денем на 1 февруари във водосборите в долното течение на р. Камчия (около гр. Бяла). Според EFAS (Европейска система за обявяване на наводнения) на 1 февруари има заплаха от пораждане на поройни наводнения във водосборите на всички южночерноморски реки (южно от гр. Бургас).

Опасност от поройни наводнения има и през нощта на 31 против 1 февруари във водосборите на р. Марица и р. Арда. През деня на 1 февруари заплаха от наводнения има във водосборите на р. Тунджа и р. Арда.

През нощта на 31 против 1 февруари има такава заплаха във водосборите на р. Доспат, р. Места, р. Струма и р. Пиринска Бистрица.

Според EFAS (Европейска система за обявяване на наводнения) през нощта против 1 февруари и в утринните часове на деня има заплаха от пораждане на поройни наводнения във водосборите от междинното и долно течение на р. Струма (около гр. Радомир, гр. Кюстендил, гр. Бобошево, гр. Дупница, гр. Сандански, гр. Мелник, гр. Петрич).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР