Николай Христов, застрелял трима души в пловдивското село Рогош, поиска

...
Николай Христов, застрелял трима души в пловдивското село Рогош, поиска
Коментари Харесай

Тройният убиец от Пловдивско бил застрелял роднините неволно - при самозащита

Николай Христов, прострелял трима души в пловдивското село Рогош, изиска по-лека мярка. Днес той апелира пред Апелативен съд-Пловдив наложената му най-тежка мярка за неотклонение „ задържане под стража”, разпоредена от Окръжния съд под тепетата.

Пред магистратите юристът на Христов – Валери Стоичков изиска смяна на правната подготовка, под предтекст, че Николай не е прострелял съзнателно роднините си и работил под положение на афект и при самоотбрана, съобщи

„ Обжалвам избраната мярката за неотклонение, взета на първа инстанция. Не считам, че е на разположение причина, Христов да извърши ново закононарушение или да се укрие. Искам да развия аргумент, че правната квалификацията на закононарушението не се поддържа от събраните по делото доказателства. Аз смятам, че с оглед доказателствата, реакцията на моя подзащитен е предопределена от извънредно агресивното държание на убитите. Независимо от родствената връзка, връзките на страните са били влошени. В тази тенденция в прокуратурата има подадени множествено сигнали за убитите от моя подзащитен, само че тези преписки не са взети под внимание”, съобщи юристът.

Стоичков съобщи, че Христов се е опитал да резервира своя живот и този на щерка си и убийствата са станали несъзнателно.

Прокурор Румен Попов от своя страна сподели, че още преди да извърши тройното ликвидиране, Христов е направил закононарушение, тъй като е имал нелегално оръжие, което в следствие е употребявал. Според него има действителна заплаха обвиненият да се укрие и да извърши ново закононарушение.

Според експертизата, гибелта на Енчо – чичото на Николай Христов е настъпила след двата спомагателни изстрела, до момента в който е бил повален на земята от първия изстрел. Тоест, в началото е бил жив, което изключва обстоятелството за несъзнателно ликвидиране.

На въпрос какво желае от съда, Христов сбито отговори: „ Каквото решите”.

Съдът остави зад решетките тройния палач, потвърждавайки мярката за неоклонение на Христов.

Срещу него са повдигнати две обвинявания. Едното е за умъртвяване на повече от един човек, а другото е за владеене на нелегално оръжие. Очакват го от 2 до 8 години за владеене на огнестрелно оръжие и от 15 до 20 години затвор поради трите убийства или пожизнен затвор без право на подмяна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР