Ние забелязахме някои от тези моменти. И ако сте пропуснали

...
Ние забелязахме някои от тези моменти. И ако сте пропуснали
Коментари Харесай

15 случая, когато гримът и облеклото не съотвества

Ние забелязахме някои от тези моменти. И в случай че сте пропуснали нещо, пишете ни в мненията за вашите наблюдения.

Дизайнерът на костюми Ори-Кели, който работи по персонажите във кино лентата „ В джаза има единствено девойки “, беше заставен да стилизира костюмите на Мерилин Монро, с цел да подхожда на нейния контур, защото фигурата й не изглеждаше добре в дамски тоалети от 20-те години. Роклите на звездата са направени в стила на 50-те години, до момента в който картината е сложена през 1929 година.

1. 

2. 

Едуард гримюра на героинята Роза от кино лентата ”Титаник ” беше гримирал героинята по нетрадиционен метод за това време. Устните не трябваше да са блестящо червени, а скулите не са с лека червенина.(Титаникът потъна през 1912 г.).

3. 

В Doctor Strange героите правят мозъчна интервенция без хирургически маски. В реалност това е невероятно.

4. 

И още веднъж образец за нарушение на историческите догми в името на основаването на величествен облик на актриса. Клеопатра ръководи 51-30 пр.н.е. д., когато не е ставало дума нито за такава кройка, нито за такива цветове на облеклото. Но Елизабет Тейлър в ролята на египетската кралица беше запомнена от публиката дълго време.

5. 

Вълнообразните подметки от  филма „ Алфа “ не може да се назова по различен метод, с изключение на неверен пресмятане, тъй като действието се развива в примитивни времена.

6. 

Анджелина Джоли във кино лентата “Александър ” наподобява необикновено, само че има и некои грешки. Уви, освен платовете не бяха такива по това време само че и без колан благородна жена в никакъв случай нямаше да се появи обществено.                                                                                                                                                    Древногръцката носия е била хитон – ловко драпирано парче плат, което е било прикрепено към рамото с фибула. Над туниката дамите носеха пеплос – необятно и дълго парче плат, също с доста красиви гънки.

7. 

В „ За всички момчета, които обичах преди “ сакото на основния воин Лара Джийн беше облечено на назад, само че в идващия кадър тя го носи вярно.

8. 

За страдание основателите на „ Властелинът на пръстените “ направиха голам гаф. Когато Сам се сбогува с Фродо, първо виждаме жилетката на Сам, а по-късно тази част от костюма изчезва безследно.

9.

И във кино лентата “Slumdog Millionaire ” вълшебен изчезва или се появява на лицето на героинята.

10.

Във кино лентата „ Моето гадже е бясно “ основният воин, изигран от Брадли Купър, седнал на пода, с обвил  обувките си с тиксо. Но в идващия кадър лепкавата лента изчезва и персонажът на Дженифър Лорънс сама пренавива маратонката си.

11. 

В The Dark Knight Джокерът трансформира цвета на косата си от кестен на зелен със светкавична скорост.

12.

В „ Игра на тронове “ Сам Тарли има парче пухено яке с копче, което което изчезна за секунди Това се вижда ясно в фрагмента.

13.

Работейки по кино лентата „ Мария Антоанета “, скриновете се опитваха да предадат атмосферата на тези времена, само че несъмнено нямаше маратонки през 18 век. На самите тоалети във кино лентата липсваше богатата дантела, присъща за стила рококо.

14.

В Memoirs of a Geisha има доста грешки, само че ние ще разгледаме косата на стара гейша или гейко, жена художник. Истинската прическа geiko включваше комплицирана работа на майстора, която лиши 5-6 часа. За страдание тези прически, които бяха показани във кино лентата, нямат нищо общо с нея.

15.

В „ Имало едно време в Холивуд “ героят на Брад Пит носи часовник Citizen 8118 Bullhead, който се появява през 1970 година и е надъхан през 1969 година

16.

Смятате ли, че си коства да обърнете внимание на сходни неточности или те не скапват филмите?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР