„Ние се подготвяме за спиране на газа, защото виждаме историята

...
„Ние се подготвяме за спиране на газа, защото виждаме историята
Коментари Харесай

Асен Василев очерта няколко решения за преодоляване на енергийната криза

„ Ние се приготвяме за прекъсване на газа, тъй като виждаме историята и виждаме по какъв начин се стопира газа без причина “, съобщи Асен Василев на енергийния конгрес в София.

Василев даде на сътрудниците си от Румъния, Сърбия, Гърция, Северна Македония, Турция и Азербайджан няколко благоприятни условия за решение на казуса с енергийната рецесия, оповестяват от businessnovinite.bg.

По думи на Василев имаме опция да транзитират 20 милиарда кубически метра от юг на север със съществуващата инфраструктура, като, в случай че създадем организация, това може да стигне до 25 милиарда кубически тона.
България има скромни потребности от към 3 милиарда тона. Румъния и Молдова се нуждаят от към 3 и половина милиарда тона, което по думи на Василев значи, че могат да се придвижват 15 милиарда кубически тона през границите на България и Румъния. Това изясни вицепремиерът.

Другото решение, което Асен Василев показа на форума, е да се употребява капацитета от огромни икономии от производството на сила и да се видят опциите на рационализация на съществуваща инфраструктура за по-добър поток на газ и в края на процеса да се направи това, което предложихме на Европейски Съюз, точно обща тактика за пазаруване.

„ Аз имам вяра, че сме готови и има решения, които можем да употребяваме всички. Европейски Съюз не може да работи самичък с този проект, по тази причина тук сме всички, които можем да участваме в това решение “, съобщи Василев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР