Ние, журналистите в дирекция Новини и актуални предавания заявяваме своята

...
Ние, журналистите в дирекция Новини и актуални предавания заявяваме своята
Коментари Харесай

Журналистите от БНТ подкрепят колегите си, направили скандален репортаж

Ние, публицистите в дирекция " Новини и настоящи излъчвания " заявяваме своята поддръжка за авторския екип на репортажа " Една нощ с кола за спешна помощ ", обявиха от Българска национална телевизия.

Колегите ни са потвърдени експерти и в репортажа си са спазили всички етични стандарти и правила на публицистиката. Те са запазили в анонимност лекарите, станали част от материала.

По мотив изказвания във Facebook за престъпно изработен запис и неспазване на главно предписание в публицистиката, от Българска национална телевизия заявяваме, че в първия репортаж по тематиката не сме посочвали името на индивида, който се чува на записа.

Д-р Панчо Панчев самичък призна, че е записан неговият глас. Позицията му и позицията на шефа на Четвърта градска болница бяха търсени неведнъж.

Няма съображение Българска национална телевизия да бъде упреквана в операции и тенденциозни нападки към болничното заведение и нейните лекари.

Възразяваме изрично и против опитите да бъдат клеветени наши публицисти, обективно и независимо посочили информацията и действителната картина в деня на събитията, отразени в репортажа.

Искаме да отбележим, че Българска национална телевизия е подготвена да предприеме всички дейности по отношение на лицата, които подронват престижа и уронват положителното име на публичната телевизия.

Ние оценяваме ежедневните старания в борбата на първа линия с COVID-19 и безусловно поддържаме българските лекари и здравните служащи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР