Президентът на Република България Румен Радев пристига днес в латвийската

...
Президентът на Република България Румен Радев пристига днес в латвийската
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев пристига в Рига днес

Президентът на Република България Румен Радев идва през днешния ден в латвийската столица Рига за присъединяване в срещата на върха на страните от формата Б9. В районния формат за съвещания и разговор по въпроси на сигурността вземат участие страните членки на НАТО България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия и Полша. 

В срещата на високо ниво в латвийската столица в границите на формата, прочут и като Букурещка деветка и Среща на Източния фланг на НАТО, ще взе участие и генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг. В края на предишния месец той взе присъединяване в пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която се състоя в Националния замък на културата в София.

Предвидено е изказване на президента Радев за медиите при идването му на събитието. Встъпителни изказване при откриването на срещата ще създадат домакинът на форума - президентът на Латвия Едгарс Ринкевичс, сътрудниците му от Румъния и Полша - Клаус Йоханис и Анджей Дуда, както и Столтенберг.

Предвидено е и видеообръщение към водачите от страна на украинския президент Володимир Зеленски, предава Българска телеграфна агенция.

Двете сесии на форума, които са закрити за представителите на медиите, ще се състоят в Церемониалната зала на замъка в Рига, на брега на река Даугава - публична резиденция на президента на Латвия. 

По традиция на неофициалната среща на върха в този формат деветте упоменати страни координират позициите си по дневния ред на НАТО преди срещата на високо ниво на алианса, която тази година е планувана за месец юли във Вашингтон.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР