Ние имаме общ интерес от война с Иран, написа израелският

...
Ние имаме общ интерес от война с Иран, написа израелският
Коментари Харесай

Бенямин Нетаняху: Имаме общ интерес от война с Иран

Ние имаме общ интерес от война с Иран, написа израелският министър председател Бенямин Нетаняху в Тwitter.

Министър-председателят на еврейската страна след срещата си с външния министър на Оман Юсеф бен Алауи бен Абдалла във Варшава разгласява в системата за микроблогове информация за диалозите с арабския посланик в полската столица. Постинъг на Нетаняху стана мотив за остри рецензии от страна на консуматори на Тwitter. Заради това той промени думите от "Война с Иран " на "Борба против Иран ".

Публикацията на премиера стана часове след кървавия атентат в югоизточната част на Ислямската република. При нападението, отговорността за което пое сунитската формация "Джаиш ал Адъл ", починаха 41 души. Сред жертвите има и бойци на елитния ирански Корпус на стражите на ислямската гражданска война. Терористичният акт стана мотив за следващата словесна офанзива от Техеран към Израел и Съединени американски щати.

"Виновните зад кървавата баня са в Тел Авив и Вашингтон ", съобщи иранският президент Хасан Рохани. "Времето на офанзива против нас не е определено инцидентно. То стана часове преди във Варшава да стартира антииранската конференция ", сподели още той.

Полската столица е хазаин на интернационален конгрес, отдаден на проблемите на Близкия изток. Във форума взе участие и държавният секретар на Съединени американски щати Марк Помпейо. "Иран е опасност освен за района. Техеран води акция за убийства в цяла Европа ", сподели той, представен от Българска телеграфна агенция.

Във Варшава дойдоха делегати с изключение на от Съединени американски щати, Израел, членки на Европейския съюз и десетина страни от Близкия изток и Северна Африка. В конференцията не вземат участие представители на Русия, Иран и Турция.

Президентите на трите страни - Владимир Путин, Реджеп Ердоган и Роухани организират среща в съветски черноморски курорт Сочи. Основната тематика на диалозите е Сирия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР