Ние хората имаме склонността да вярваме и да приемаме за

...
Ние хората имаме склонността да вярваме и да приемаме за
Коментари Харесай

Кои са най-често срещаните заблуди за някои страни?

Ние хората имаме склонността да имаме вяра и да одобряваме за истина информация, която получаваме от разнообразни източници като телевизия, интернет, вестници, списания или разкази на другари, без даже да се замисляме, че това, което чуваме и четем, може да е преекспонирано, накриво или погрешно и може да сътвори у нас неправилно мнение.

В тази прелюбопитна публикация ще ви покажем кои са най-често срещаните неправилни показа за някои страни.

Най-разпространената вяра в Индия е будизъм

Оказва се, че това е цялостна илюзия, защото по-малко от 1% от религиозните хора в Индия са будисти. Те населяват северните райони, близки до Тибет.

Най-разпространената вяра е хиндуизъм, проповядвана от над 80% популацията на Индия, следвана от ислямът.

Във Англия непрекъснато вали дъжд

 Кои са най-често срещаните заблуди за някои страни?

Едно от нещата, с които Англия е известна, са безспорно дъждовете. Но обстановката с преваляванията е много пресилена. Обединеното Кралство сигурно не е най-сухото място на света, там вали в действителност постоянно, само че за съпоставяне, в Москва годишното пада по-голямо количество дъжд, в сравнение с в Лондон.

Най-гъсто обитаемата страна в света е Китай

Когато заговорим за най-гъсто обитаемоте страни в света, първата страна, която изниква в съзнанието ни, е Китай. Да, китайското население е най-многочислено в света, само че и територията на страната е голяма и несмущаемо ѝ разрешава да побира популацията си, без да се следи претъпканост.

Всъщност, първенецът в класацията за най-гъсто обитаема страна в международен мащаб, се намира не къде да е, а тук, в Европа – става въпрос за Монако. Cпopeд дaнни нa OOH имeннo тaм живeят нaй-мнoгo xopa нa eднo мяcтo. Площта на гpaда-дъpжaвa e eдвa 2.02 кв. км, която за съпоставяне e над 10 пъти пo-мaлĸa oт тази на гpaд като Cилиcтpa, нaпpимep. С население от над 32 000 души Монако е най-гъсто обитаемата страна в света.

Рио де Жанейро е най-големият град в Бразилия и нейна столица

 Кои са най-често срещаните заблуди за някои страни?

Често срещано изказване, само че несъмнено неправилно. Рио де Жанейро е един от най-известните градове в Бразилия и е измежду най-предпочитаните туристически дестинации. Той примамва с хубостта си, впечатляващата скулптура на Исус Христос и неповторимия годишен карнавал. Бил е столица на страната в предишното, само че в днешно време такава е град Бразилия. Що се отнася до най-големия по повърхност град в страната – това е Сао Пауло.

Най-популярният спорт в Япония е сумото

Сумо битката сигурно е народен спорт на Япония, само че напоследък не е огромният шлагер, който беше преди години. В днешни дни междинната възраст на участниците в този тип надпревари е над 50 години.

Всъщност бейзболът изпреварва по известност сумото и е доста по-предпочитан от последователите на спорта.

Италианците не пълнеят поради диетата си

Въпреки че италианската кухня се състои основно от тестени произведения, колкото и да ядат, италианците не пълнеят. Италианската кухня е извънредно известна в целия свят и се слави като една от най-хубавите кухни в международен мащаб. Погрешно е обаче да мислим, че италианците не пълнеят, защото тревожната статистика сочи, че всеки пети гражданин на Италия е с наднормено тегло, а детското затлъстяване стремително усилва своите мащаби и се трансформира във все по-сериозен проблем.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР