Нидерландският премиер Марк Рюте съобщи, че срокът на въведения на

...
Нидерландският премиер Марк Рюте съобщи, че срокът на въведения на
Коментари Харесай

Коронавирусът в Европа: Третата вълна

Нидерландският министър председател Марк Рюте заяви, че срокът на прелюдия на 23 януари нощен полицейски час се удължава до 15 март, съобщи Франс прес. На 8 март държавното управление ще заяви дали тази мярка за битка с ковид, ще остане в действие и след 15 март.

Нощният час работи от 21 ч. до 4,30 ч. и един път към този момент беше продължен - до 2 март. Такъв режим в Нидерландия не е имало от Втората международна война насам.

На 15 март в Нидерландия стартира тридневно гласоподаване на парламентарни избори. Властите взеха решение тази година вотът да се състои в три дни, до 17 март, с цел да се лимитират здравните опасности. Изборните бюра ще бъдат отворени до 21 часа.

" Засега към момента се намираме в извънредно сложна фаза ", сподели Рюте, допълвайки, че съгласно специалисти трета вълна е неизбежна. " Числата още веднъж порастват. Това е действителност, която би трябвало да приемем ", означи той, изтъквайки безпокойството, обвързвано с английския вид на вируса.

Потвърдените случаи на ковид в Нидерландия са се нараснали с съвсем 19 % за последната седмица, а повече хора са били тествани, съобщи през днешния ден националният здравен институт, представен от Асошиейтед прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР