Чешки войник загина днес при експлозия на боеприпаси във военния

...
Чешки войник загина днес при експлозия на боеприпаси във военния
Коментари Харесай

Чешки войник загина, 8 са ранени след експлозия във военен лагер в Оломоуц

Чешки боец почина през днешния ден при детонация на муниции във военния лагер Либава в град Оломоуц в източната част на страната, а осем души бяха ранени, заяви чешкото министерство на защитата. Според известията боеприпасите са избухнали по време на плануваното пиротехническо образование.
" Ранени са седем професионални военни и един граждански. За страдание един боец е умрял на място “, оповестиха от министерството.

В известието се добавя, че Военната полиция е почнала наказателно произвеждане по отношение на този случай, съобщи чешката TV24. Министърът на защитата Жана Чернохова, която посети военния полигон, изрази съболезнованията си към фамилията на починалия боец и разгласи, че това е драматичен случай, който няма нищо общо с интернационалната конюнктура.

" Имах опция да приказвам с двама ранени бойци. Никой от ранените във военната болница в Оломоуц не е в заплаха ", сподели Чернохова в пост в обществената мрежа X.

" Разследването се прави от военна полиция, защото произшествието е станало във боен регион. Веднага откакто имат някаква информация, ще я обявим пред обществеността. Към този миг обаче няма индикации да е било бойкот “, добави министърът, представен от организация " Танюг ".

Либавското военно окръжие е полигон за подготовка на професионални бойци, настоящи резервисти и доброволни военни учения. Там се образоват украински бойци като част от задачата на Европейския съюз за подкрепяне на Украйна. Миналата година Чехия взаимно с Полша образова над 4000 от тях, а същият брой беше утвърден и за тази година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР