Нидерландските митнически власти съобщиха вчера, че са задържали 20 яхти

...
Нидерландските митнически власти съобщиха вчера, че са задържали 20 яхти
Коментари Харесай

Нидерландия задържа 20 руски яхти, Франция замрази активи за 23 млрд. евро

Нидерландските митнически управляващи оповестиха през вчерашния ден, че са задържали 20 яхти в корабостроителници в Нидерландия в резултат на глобите против Русия и Беларус, съобщи Франс прес

"В резултат на глобите против Русия и Беларус митниците сложиха под засилено наблюдаване 20 яхти в 9 корабостроителници и търговски обекти ", се споделя в изказване на митническите управляващи.

"Тъй като тези 20 яхти са под засилено наблюдаване, не е разрешено да бъдат доставяни, прехвърляни или изнасяни ", изясняват митническите управляващи, представени от Българска телеграфна агенция.

Повечето от първокласните плавателни съдове - 14 - са в развой на създаване, два са на склад, а четири са в ремонт. Дължината на плавателните съдове варира от 8.5 до 120 метра.

Междувременно,Франция до момента е замразила съветски активи на своя територия на стойност 23.7 милиарда евро, в това число недвижими парцели на стойност 573.6 млн. евро, след началото на войната в Украйна, заяви френското министерство на стопанската система и финансите, представено от Франс прес.

По-голямата част от тези средства са в сметки във Франция на съветската централна банка. Франция е задържала и четири товарни кораба, четири яхти на стойност над 125.2 млн. евро, шест хеликоптера на стойност над 60 млн. евро и творби на изкуството на стойност 7 млн. евро.

Френските управляващи са наложили забрана и върху 33 недвижими парцела.

Вчера стана ясно, че Япония е наложила нови наказания на Русия поради нашествието й в Украйна, като е замразила възможните активи под своя пълномощия на 398 съветски жители. Сред тях са пълнолетните дъщери на президента Владимир Путин и брачната половинка на външния министър Сергей Лавров, заяви японската национална осведомителна организация Киодо, представена от ДПА.
Япония възнамерява да понижи вноса на съветски въглища, с концепцията въобще да го приключи след време, както и да наложи още наказания на Русия, разгласи в петък министър председателят Фумио Кишида. Той аргументира ограниченията със зверствата, осъществени от съветските въоръжени сили в Украйна, като за първи път загатна за "военни закононарушения ".

Япония организира тесни съвещания с сътрудниците си от Г-7, с цел да дефинират какви нови наказания да наложат на Русия, добави Кишида.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР