Нидерландия проведе безпрецедентни в три дни с множество улеснения за

...
Нидерландия проведе безпрецедентни в три дни с множество улеснения за
Коментари Харесай

Урок по вот в пандемия - можем ли като Нидерландия?

Нидерландия организира невиждани в три дни с голям брой удобства за гласоподаване на жителите. Но и в режим на вечерен час, пропуснат от Втората международна война насам. Партията на Марк Рюте като че ли без изненади завоюва вота, а нидерландските медии от дълго време шеговито го назовават " тефлоновия Марк " заради способността му да отблъсква всички опасности с лекост - по този начин, както водата се стича по тефлоново покритие. В условия на пандемия, нидерландците заложиха на несъмнено. А по какъв начин в действителност гласоподаваха?
С изборни бюра, отворени до 21:00 ч. и избор, извършен в три дни (15-17 март), нидерландците преподадоха урок по народна власт измежду. 
 Протокол с часовников механизъм Протокол с часовников механизъм
Централната изборна комисия(ЦИК) през вчерашния ден рече и отсече: Няма да има никаква смяна в изборните протоколи. Минути по-рано от ГЕРБ дад...
Хората можеха да гласоподават на извънредно нетипични места - в голям брой музеи и центрове за тестване, конферентни зали, църкви, галерии, обществени пространства бяха сложени изборни урни. В Амстердам гласоподавателите просто прекосяваха с колелета или коли около стационарни кутии и пускаха своя избор. Изборният развой стартира с хората от уязвимите групи. Възрастните над 70 години избираха по пощата, последният ден бе предназначен за гласуването на всички останали.
Приблизително 13,2 млн. души имаха право на избор и с помощта на големите удобства, само че в това време при съблюдаване на строги противоепидемични ограничения, нидерландците реализираха извънредно висока изборна интензивност. Става дума за 82.6%. Тоест дали своят вот са над 10 милиона души. Музеят на Ван Гог, Олимпийският стадион,  “Концертгебау ”, някогашен затвор или другояче казано към 9000 секции в цялата страна чакаха хората.
Всъщност  не съумя да падне след абсурда от предходна есен, когато стана ясно, че стотици хиляди незаслужено е трябвало да връщат полагащите им се помощи. Рюте тогава подаде оставка. Сега след вота последователят на едни от най-тежките ограничавания поради пандемията в цяла Европа, се завърна още веднъж. Рюте беше предсказуем в ограниченията си - а те останаха строги. Докрай. Въпреки митинги, които ескалираха напрежението, оказа се 77% от холандците поддържат политиката за справяне с рецесията. Тези хора гласоподаваха и доверие на Рюте. А той стартира още една четвърта епоха на ръководство с неговата Народна партия за независимост и народна власт на фона на разтърсената от пандемията страна. Нидерландия има повече от 1,1 милиона случая и над 16 000 умряли от. 
Факт е, че страната от години бележи подем. Същевременно обаче просветителната и здравната система незабавно се нуждаят от промени. Наемите и цените на парцелите са се изстреляли нагоре, а обществените заплащания стават все алегорични. Бездната сред небогати и богати е явна, само че все пак Марк Рюте притегля големи благосклонности с персоналния си метод на живот. Той живее все по този начин в скромното си жилище в Хага, върви на работа с велосипед и името му не се чува около разнообразни кавги. Накратко: той въплъщава работливия и спестовен нидерландец. И по тази причина бе определен във избор, който внесе повече сигурност, в сравнение с нидерландците можеха да си показват.
 Политическият безпорядък за протокола за преброяване на бюлетините стана цялостен - какво ще стане с изборите? Политическият безпорядък за протокола за преброяване на бюлетините стана цялостен - какво ще стане с изборите?
Емил Войнов, член на ЦИК от квотата на Българска социалистическа партия, е този, който дава отговор за протокола. Той неточно съобщи, че имало единствено едно разискване на...

На други места също решаваха пъзела " Избори и COVID-19 ". В Чехия бе избран ден за гласоподаване на всички под карантина. Процесът бе проведен, като карантинираните пускаха бюлетините си в особено издигнати за това секции. Хората не трябваше да напущат колите си, с които стигат до урните.
В Йордания боледуващите от вируса и тези под карантина нямаха право да гласоподават и управляващите разпоредиха такива жители да не се позволяват до секциите. А макар че бе продължен изборният ден във Франция, страната записва ниска изборна интензивност, даже и с нововъведението гласоподавателите, които са от уязвимите групи, да посочат човек, който да попълни бюлетината вместо тях.
А какви са опасенията за вота у нас на 4 април - вижте.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР