Нездравословните храни са основната причина светът да е в най-лошото

...
Нездравословните храни са основната причина светът да е в най-лошото
Коментари Харесай

Кои полезни храни всъщност са вредни?

Нездравословните храни са главната причина светът да е в най-лошото си физическо и здравословно положение. На гърба на този факт мнозина корпорации и компании съумяха да основат империи, основаващи се на здравословното хранене. Всъщност огромна част от продуктите, които се популяризират като неделима част от уравновесената диета, са изцяло подправени.

Експертите настояват, че когато преди няколко години се зароди войната против наситените мазнини, редица вериги за бързо хранене и супермаркети радикално трансформираха политиката си на работа. Те последователно изключваха мазнините от наличието на храните, само че с цел да компенсират усета, започнаха да прибавят баснословни количества захар.

И в последна сметка етикетите, гръмко оповестяващи ниското наличие на мазнини, в действителност са остроумен трик да закупим модифициран артикул, напълно зареден със захар. Ето кои са питателните артикули, които да избягвате идващия път на рафта в магазина.

1.Салатени сосове

Да, всички знаем какъв брой са потребни зеленчуците. Много хора обаче са на мнение, че в една здравословна салата, самоуверено гарнирана с подготвен дресинг от магазина, няма нищо неприятно. Тези сосове безусловно преливат от изкуствени химикали, захар и растителни мазнини.

 Пълнозърнест самун

Затова вместо да се заблуждавате, че хапвате лек зеленчуков обяд, по-добре си вземете парче торта. А в случай че желаете да обогатите усета на салатата, то най-добре сами си направете дресинг, употребявайки кисело мляко, зехтин и подправки.

2. Плодови сокове

Много хора имат вяра, че в случай че заран изпият чаша портокалов сок, ще бъдат здрави и бодри. Това няма по какъв начин да се случи, в случай че сокът не е прясно изцеден пред очите ви.

Всички други нектари, които се продават в картонени кутии, в действителност нямат нищо общо с плодовете. Всъщност тези питиета съдържат най-много вода, голямо количество захар и разнообразни ароматизатори.

3. Пълнозърнести артикули

Сигурни сте чували десетки пъти, че пълнозърнестите артикули са потребни както за сърцето, по този начин и за тежестта. Само че пълнозърнестият самун, който всеобщо се продава по магазините, има подобен гликемичен показател с белия самун.

Това се дължи на обстоятелството, че пшеничните зърна са пулверизирани в доста чисто брашно, т.е. покачват кръвната захар с бързината на белите си рафинирани сътрудници. Това, което заблуждава потребителите в здравословното деяние на този вид самун, е цветът, реализиран напълно с оцветители.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР