Независимо дали в динамиката на ежедневието или по време на

...
Независимо дали в динамиката на ежедневието или по време на
Коментари Харесай

Защита за жените

Независимо дали в динамичността на всекидневието или по време на ваканционна почивка, дамите не са застраховани от появяването на едни от най-често срещаните дразнители при дамите – цистити, вагинози и гъбички. И тяхната поява е еднообразно неприятна и в рутината на работната седмица, и при лятна отмора на плаж или на красиво странствуване в чужбина, нито измежду хубостта на природата.

За да избегнем тези дразнители и неприятни моменти, е добре да знаем няколко неща, които зависят от нас. Важно е също да обръщаме внимание на профилактиката с хранителни добавки и синбиотици като от Vedra. Продуктът има благотворно въздействие върху здравето на интимната зона, защото като подкрепя чревната микробиота и по характерен механизъм се усъвършенства здравето и имунитета на лигавиците в цялото тяло.

Омни-Биотик 6 оказва помощ за контролиране на pH равновесието в интимната зона, което е значимо за предотвратяване от инфекции. Той съдържа 6 потребни варианта бактерии, които работят дружно, с цел да поддържат имунните кафези в подготвеност за обезвреждане на закани от болест.

Как работи Омни-Биотик 6?

Бактериите в Омни-Биотик 6 имат свойството да привеждат в подготвеност имунните кафези, които нападат вирусно инфектирани кафези. Пробиотичната композиция работи и за възстановяване на функционалността на защитните бариери, каквито са лигавиците на червата и на интимната зона, като задейства локалния имунитет. Бактериите в Омни-Биотик 6 демонстрират антигъбично деяние и могат да оказват помощ проблемите при остри и хронични вагинози да отшумят оптимално бързо.



Kои са рисковите групи за насърчаване на цистит, вагиноза и гъбични инфекции и кои са факторите, отключващи тези болести?

При всички болести и положения, касаещи интимните зони, хигиената е главен фактор за женското (а и за мъжкото) здраве.

Циститът по-лесно визира хора с отслабена имунна система, бременни дами, тези, които не одобряват задоволително количество вода дневно (поне 2 литра). Честото и дълготрайно отсрочване на ходенето по дребна потребност (стискането) също може да се отрази в насърчаване на цистит.

Някои външни и вътрешни фактори провокират нарушение на естественото съответствие на микробите във влагалището. Количеството на лактобацилите понижава, рН се усилва, което основава удобни условия за свръхразмножаване на някои облигатно анаеробни бактерии. Това положение е познато като бактериална вагиноза. Рискови фактори са бременността, използването на тампони, честото използване на дамски хигиенични душове, честа промяна на половите сътрудници, тютюнопушенето и лекуването с антибиотици.

Вагиналните гъбички сами по себе си не съставляват здравословен проблем. При нормални условия дрождите от типа кандида населяват повърхността и вътрешността на тялото ни, без да предизвикват каквито и да е недоволства. Ако равновесието на влагалищната флора бъде нарушено обаче, може да се стигне до фрапантно увеличение числеността на тези дрожди и до инфектиране, с произхождащи от него раздразнение, течение и натоварен сърбеж.

Риск от развиване на гъбични инфекции има при всеки, само че най-предразположени са бременни и приемащи хормонални препарати дами, диабетици, дами с нарушена имунна система и тези, минали фаза на антибиотично лекуване. За да избегнем появяването на гъбични инфекции е добре да одобряваме повече вода, да съблюдаваме добра хигиена, без да употребяваме постоянно артикули за интимна хигиена с изкуствени аромати и съставки, както и да заобикаляме вагинални промивки, които заплашват салдото на влагалищната флора.



Лятото е сезонът, в който се следи пик на тези нарушавания. Причина за това са използването на прекомерно горещи вани и джакузита, както и дълготрайно стоене с мокри бански и спортни облекла.

И най-много

Вероятно знаете, че 80% от имунната система е в нашите вътрешности – ето за какво грижата за чревното здраве значи и грижа за имунитета. Бариерната функционалност на червата съставлява три равнища на надзор и включва – бактерии, епителни кафези и мукоза, чревна имунна система. Определени варианти потребни бактерии могат да покачат защитните сили на организма, повлиявайки равнищата на NK–клетки (т.нар. естествени убийци) и секреторен имунуглобулин А (slgA).

Клетките естествени убийци имат способността да унищожават вирус инфектираните кафези в нашия организъм, а секреторният имуноглобулин А (slgA) има водеща бариерна функционалност във всяка една лигавица, като по този метод ни защищава от вирусни и бактериални инфекции. Нека не забравяме, че понижените защитни функционалности на имунната система ни вършат елементарно податливи на инфекции в епидемиологична конюнктура.

Затова е добре да знаем, че приемът на характерни пробиотични комбинации като повлиява устойчивостта на организма по отношение на вирусни инфекции, усъвършенства успеваемостта на имунната система при към този момент зародила вирусна зараза и не на последно място усъвършенства функционалността на защитните бариери, каквито са лигавиците, като усъвършенства локалния имунитет. Или казано в резюме – умерено можем да се насладим на лятото и почивката или интензивното всекидневие с помощ с отличника в отбраната на женското здраве.

Попълни и участвай в лотария с награди!

*Следва да имате поради, че админ на персонални данни във връзка с всички персонални данни, посочени от Вас в анкетата, е „ Ведра Интернешънъл “ АД, ЕИК: 102719440. " Нет Инфо " ЕАД не събира и не обработва каквито и да било персонални данни, посочени в анкетата, налична на уеб страницата www.vesti.bg чрез Гугъл Формуляри.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР