Независимо дали обмисляте възможността за закупуване на употребяван автомобил или

...
Независимо дали обмисляте възможността за закупуване на употребяван автомобил или
Коментари Харесай

8 причини да купите употребяван автомобил

Независимо дали обмисляте опцията за закупуване на използван автомобил или търсите да вземете заем за чисто нов, всяка алтернатива има своите преимущества и дефекти. Предвид общото, нежелано финансово положение на средностатистическия българин ще се опитаме да ви помогнем да вземете решение, като за задачата събрахме няколко аргументи, заради които можете да си купите използвана кола. С всички дефекти, които води след себе си пазаруването на кола " втора ръка ", това деяние си има и преимущества. Ето ги.
Обезценка
Нека бъдем почтени - всеобщите коли се обезценяват бързо. С някои изключения, пазаруването на нова кола като инвестиция е неприятна концепция. Автомобилите към този момент не устоят толкоз дълго, като по-старите и губят огромна част от цената си в ранните стадии на потребление. Докато някои модели понасят амортизацията по-добре от други, множеството купувачи могат да чакат нова кола да загуби до 50% от цената си в границите на три години след напускането на шоурума. Въпреки всички преимущества, които идват с новите коли (гаранции, безвъзмездна поддръжка, ниско финансиране), неизбежният закон за обезценка остава забележителен разход и огромна причина да купувате използвани коли.
Повече коли за вашите пари
Това е мястото, където закупуването на използвана кола може да бъде доста по-добро от бюджетирането за нова. Ако бюджетът ви може да разреши единствено съществена дребна нова кола, то за същите пари купувате използвана кола от по-висок клас и по-добре оборудвана.

Гаранция
За доста купувачи съществуването на гаранция, която ги защищава от автомобилни недостатъци, си коства цената, която заплащат за нова кола. Днес обаче на процедура всички производители на коли оферират някаква форма на спомагателна сигурност след приключване на периода на гаранция, което прави покупката на използвана кола малко по-малко притеснителна. Всички транспортни средства, сертифицирани от производителя, включват несъмнено равнище на гаранция (въпреки че пробегът и времето варират) и постоянно има и спомагателни преимущества, като безвъзмездна пътна помощ или безвъзмездни коли чартърен, само че би трябвало да прецените дали всичко това е по джоба ви.
Разнообразие
Годишно на българския пазар се оферират доста по-малко нови модели от използваните. А всеки от нас има разнообразни усети и може би колата, която желаете, към този момент не се създава. За благополучие пазарът на използвани коли, който у нас е концентриран в най-големия уебсайт за коли mobile.bg ще ви пристигна на помощ.
 8 аргументи да купите използван автомобил

По-ниски застрахователни разноски
Цената на вашата кола е главният фактор, който вашата застрахователна компания взема поради при установяване на цените. Логично е - колкото по-скъпа е колата, толкоз повече пари да би трябвало да се отделят при положение на случай. Ясно е, че закупеното използвано BMW да вземем за пример, ще е с по-евтина застраховка от закупеното ново и може да не забележите разлика сред вашето 3-годишно BMW и ново такова, само че бъдете сигурни, че вашата застрахователна компания ще го направи.
По-ниски такси за регистрация
Зависи къде живеете, само че регистрацията на остарели коли постоянно е и по-евтина.
Запазените използвани коли устоят по-дълго
Има причина, че през днешния ден никой не продава толкоз качествени коли, каквито се правеха единствено до преди десетина години. Що се отнася до пробега, 200 000 може да не са новите 100 000, само че все пак автомобилните производители реализираха впечатляващи крачки обратно, най-много поради така наречен даунсайзинг. Купувачите на използвани коли би трябвало да бъдат уверени, че евентуалните покупки ще бъдат тествани от монтьор, само че постоянно опасенията по отношение на оставащия живот на използван автомобил не са основателни. Старите коли устоят повече
Употребяваната кола се взима на момента
Това оказва помощ на купувачите да имат повече успокоение при избора на използвани коли. Те ги виждат онлайн, а главното е, че пазара на използвани коли има изобилен капацитет. И несъмнено, спестявате доста пари за закупуване на кола. Също по този начин, когато купувате нова кола, нормално би трябвало да изчакате известно време (понякога и половин година), а използваната я взимате на момента, единствено би трябвало да сте деликатни при избора си и да се консултирате преди покупката с приближен монтьор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР