Незабавното отстраняване на министъра на икономиката Кирил Петков поиска ГЕРБ.

...
Незабавното отстраняване на министъра на икономиката Кирил Петков поиска ГЕРБ.
Коментари Харесай

Митов захапа Кирил Петков! Незабавно отстраняване

Незабавното премахване на министъра на стопанската система Кирил Петков изиска ГЕРБ. Това заяви Даниел Митов, откакто дружно с други депутати от партията внесе в Конституционния съд искане за определяне на частична противоконституционност на указа на президента Румен Радев за назначение на служебното държавно управление.

Причината е вероятността за двойно поданство на Петков. „ Въпросът е дали това поданство е към момента годно и било ли е годно все още на неговото назначение. Ако е бил с двойно поданство сега на назначението му, значи, че е нарушена Конституцията ”, уточни Митов.

„ Незабавно би трябвало да бъде отхвърлен от поста си, точно тъй като е ясно, че неговите актове както до момента, по този начин и оттук насетне могат да бъдат оповестени за оскъдни. И това ще докара до вреди за страната. Имам въпрос - президентът Радев знаел ли е сега на сключване на указа за назначение на министър Петков, че той е имал двойно поданство ”, попита Митов.

Според депутата не е допустимо поданство да се откаже с „ простичка молба ”. „ Ако с молбичка, заверена пред нотариус, можеш да се откажеш от поданство, то с реципрочна молба значи, че можеш да получиш поданство. Това не се прави по този начин. Гражданство се отстрани с акт на съответното държавно управление ”, посочи Митов, който счита, че Кирил Петков към момента е с канадско поданство.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР