Незабавно ще сезирам Европейската комисия за поредното неспазване на човешките

...
Незабавно ще сезирам Европейската комисия за поредното неспазване на човешките
Коментари Харесай

Илхан Кючюк ще сезира ЕК за недопускането на журналист в Сърбия

„ Незабавно ще сезирам Европейската комисия за следващото неспазване на човешките права и свободи ”. Това съобщи евродепутатът Илхан Кючюк, президент на АЛДЕ и член на Европейския парламент от групата на „ Обнови Европа “. Реакцията му е след снощния случай, при който нещатният сътрудник на Българска телеграфна агенция Александър Димитров, деятел на гражданската организация за правата на българите в Западните околности „ Глас “, бе държан в продължение на пет часа на българо-сръбската граница. Димитров не е позволен да влезе в родния си Босилеград, тъй като в колата му са открити три книги на някогашния общоприет консул в Ниш Едвин Сугарев.

„ Законът ясно споделя, че е безусловно законно внасянето на 3 книги от един и същи създател на територията на страната. Това е следващ случай на нарушение на правата и свободите на български жител! Сръбските управляващи нямат никакви причини за своите дейности! Това е безусловно безпричинно и неприемливо “, безапелационен е евродепутатът Илхан Кючюк, предад БГНЕС.
-->
Той цитира думите на огромния френски публицист и хуманист Виктор Юго: „ Без книга светът е нощ, а мозъкът – презрян. Без книга народите са стада без мисъл “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР