Невролози и невробиолози от Колумбийския университет в Ню Йорк установиха,

...
Невролози и невробиолози от Колумбийския университет в Ню Йорк установиха,
Коментари Харесай

Учени разработиха система от упражнения, която подмладява мозъка

Невролози и невробиолози от Колумбийския университет в Ню Йорк откриха, че най-обикновените аеробни извършения спомагат за съхранението на остротатата на мозъка и ни разрешават да се оправяме по-бързо с ежедневните задания. На процедура мозъчната интензивност се усилва - без значение от възрастта.

По време на изследването учените са разделили доброволците (на друга възраст и от двата пола) в две обособени групи. В първата група хората са изпълнявали аеробни извършения за да се задействат обособени мозъчни зони, а във втората - извършения, които не са свързани с огромна физическа интензивност.

Какъв е крайният резултат? Оказва се, че аеробните натоварвания подобряват значително когнитивните качества. Участниците в първата група постигнали по-добри резултати на проби спрямо контролната група. Освен това подобряването на когнитивните качества било записано измежду участници на друга възраст.

Следващата цел на експертите е да разширят системата си от извършения, като включат нови, с помощта на които здравето на основния мозък ще се усъвършенства всекидневно.

Източник: MedicalXpress

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР